Foto i video

REVOLUCIJA LJUBAVI

PREPORUČAMO Dokumentarni film o Majci Tereziji i Misionarkama ljubavi 1948., na početku svoje službe najsiromašnijima među siromasima, Majka Terezija je osnovala redovničku zajednicu Misionarke ljubavi. U početku su bile samo ona i nekolicina sestara. Danas je to vojska ljubavi. Tiha i samozatajna, ali njezin je duh zarazan. Tko god susretne predstavnika vojske Majke Terezije otvorena duha, na neki joj se način priključuje. U ovom dokumentarnom filmu vidimo i zašto

Foto: Screenshot

 

„Mnogi ljudi govore o ljubavi i Bogu, ali uopće ne vole. Ljubav se mora pokazati kroz djela“, kaže Majka Terezija na početku filma, a zatim nastavlja, obraćajući se svojim sestrama:

„Ovo je vrlo važno. Niti jedna od nas tu nije došla da bi bila broj. Ja ne trebam brojke. Imamo mnogo posla, ali ni unatoč tome ne trebam brojke. Ni jedna od vas se nije pridružila Družbi da bude broj. Pridružile ste se Družbi da budete Misionarke Božje ljubavi. Nositeljice Božje ljubavi. A ako nemamo taj poticaj, tu strast da pomognemo siromašnima, da se brinemo o gubavcima, onda se trebamo spakirati i poći kući. Ne trebamo ostati. Ne trebamo ostati.“

Brine se o najsiromašnijim među siromašnima i to me je jednostavno pogodilo. Pomislila sam da bi to moglo biti ono za što sam stvorena…

Svjedočanstvo jedne sestre

„Jednog sam dana čitala časopis i pronašla sam priču o nekoj ženi koja nosi bijeli sari i radi u predgrađima Kolkate, brine se o najsiromašnijim među siromašnima i to me je jednostavno pogodilo. Pomislila sam da bi to moglo biti ono za što sam stvorena…“, tako započinje svoje svjedočanstvo jedna od Misionarki ljubavi.

Toplo vam preporučamo ovaj dokumentarni film (nalazi se na kraju stranice).

Sestre Majke Terezije žive od ljubavi; one gore ljubavlju. Bez te snažne gorljivosti ne bi mogle ustrajati…

Revolucija ljubavi

Majka Terezija na nebo je otišla 5. rujna 1997., ali je svoj zemaljski život nastavila preko svojih sestara. Njima je prenijela snažnu duhovnost koja je poput vjetra – nespokojna vjera koji diže sve pred sobom, vjetra apsolutne ljubavi. Sestre Majke Terezije žive od ljubavi; one gore ljubavlju. Bez te snažne gorljivosti ne bi mogle ustrajati kao Misionarke ljubavi.

Majka Terezija pokrenula je nešto slično revoluciji svetoga Franje Asiškog – pokret općih razmjera. On se ne odnosi samo na kršćane nego na sve ljude koji…

Znamo da je prava ljubav „zarazna“; ona je neodoljiva. Majka Terezija pokrenula je nešto slično revoluciji svetoga Franje Asiškog – pokret općih razmjera. On se ne odnosi samo na kršćane nego na sve ljude koji dopuštaju biti „zahvaćeni“ tim duhom. Pokret koji nadilazi vjerska uvjerenja, ideologije, rasnu pripadnost ili socijalne kategorije. On predstavlja put koji prolazi kroz i iznad ljudskih ograničenja, tradicija i običaja kako bi se ujedinila ljudska srca. To je ljubav zasnovana u Bogu, koji jest ljubav, i ona se prelijeva na sva stvorenja, osobito ona koja su zaboravljena i u najvećim potrebama. Ta se ljubav Majci Tereziji urezala u srce one noći 10. rujna 1946. kada je vlakom iz Calcutte putovala u Darjeeling. To je bio početak revolucije koja se još uvijek događa.

(Iz knjige Renza Allegrija „Razgovori s Majkom Terezijom – osobni portret svetice, njezina misija i velika ljubav prema Bogu”.)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh