Roditelji i djeca

VJERUJU LI VAŠA DJECA

Prenosimo li djeci krivu duhovnu logiku Naši unutarnji porivi pomiješani s grijehom u našim srcima, ali i pod utjecajem Neprijatelja, zasljepljuju nas i odvode od prave roditeljske uloge

Foto: Shutterstock

 

Kao i mnogi koji su crkveno odgojeni, odrastao sam zadojen teologijom temeljenom na rezultatima. Ne mislim da je to bilo namjerno, ali tako je moje razmišljanje oblikovano, kao i moj pojam o sebi i kako se odnosim prema Bogu. Naučio sam da se natječem i da pobjeđujem. U svemu. Vođen rezultatima i usmjeren dolaženjem do njih. Gospodin je, naravno, mogao posvetiti nešto od tih unutarnjih poriva i iskoristiti ih za svoje vlastite svrhe i potrebe. Ali pomiješani s grijehom u našim srcima te pod utjecajem Neprijatelja, oni nas zasljepljuju i odvode od misije, a onda imamo probleme.

Kad je Bog počeo čistiti nešto od tog smeća, nagnao me je da to sve izbacim i da se promijenim.

Postanemo očevi, poput mene, koji prenose svojoj djeci iste laži i krivu duhovnu logiku koja nas je frustrirala, porazila i umanjila naš uvid u Boga, ostavljajući nas da stalno težimo, a nikad nismo dokraja zadovoljni.

Kad je Bog počeo čistiti nešto od tog smeća, pomažući mi da vidim svu njegovu težinu i ograničenost, kako sam zbog toga bio skučen i razmišljao kratkoročno, čak i kad sam htio misliti na budućnost, nagnao me je da to sve izbacim i da se promijenim. A to je mjesto (s vremenom) ispunio četverim riječima koje su mi zajedno pokazale kako ta promjena mora izgledati: (1) predanje, (2) žrtva, (3) poniznost i (4) oslanjanje. Ako se dobro promotre, to zapravo i nisu tako loše riječi.

 

 

Iz knjige „Vjeruju li vaša djeca” autora Terencea Chatmona. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 45 umjesto 90 kuna možete nabaviti u našim akcijama, ovdje. Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh