Vijesti

TUŽNA VIJEST

Preminuo o. Tom Forrest, poznati karizmatik koji je propovijedao u više od 120 zemalja svijeta O. Tom 1971. godine uključio se u Karizmatsku obnovu i učinio župu u Aguas Buenasu svjetskim centrom za obnovu. 1978. izabran je za ravnatelja Međunarodne službe Katoličke karizmatske obnove (ICCRS). Propovijedao je u više od 120 zemalja svijeta. U nastavku možete pročitati više o životu poznatog karizmatika

Tom Forrest, redemptoristički svećenik i karizmatik, preminuo je 16. srpnja, samo dva dana prije svog 91. rođendana.

Tom rođen je u Brooklynu, u New York, 18. srpnja, 1927. godine. Redemptorističkim svećenikom postao je 2. kolovoza 1949., a kardinalom 1954. godine.

Nakon nekoliko godina službe u Puerto Ricu, prebačen je na Las Matas de Farfán, u Dominikanskoj Republici, na granici s Haitijem. Bilo je to vrijeme krvavih progona dominikanskog diktatora Rafaela Trujila. Rijeka Artibonito između Dominikanske Republike i Haitija svakodnevno je bila natopljena krvlju tisuća žrtava. Otac Forrest bio je neustrašiv u suočavanju s Trujillovim vojnicima, a nakon Trujillovog smaknuća, vratio se u Puerto Rico.

Bio je župnik redemptorističke župe u Fajardou, u Puerto Ricu, od 1967. do 1972. godine, te u Aguas Buenasu od 1972. do 1978.

1971. godine uključio se u Karizmatsku obnovu i učinio župu u Aguas Buenasu svjetskim centrom za obnovu. Kupio je lokalni motel u kojem je vikendima propovijedao. 1978. izabran je za ravnatelja Međunarodne službe Katoličke karizmatske obnove (ICCRS).

Forrest putovao je i propovijedao u više od 120 zemalja svijeta, a njegovi članci i knjige prevedeni su na mnoge jezike. S papom Ivanom Pavlom II. susreo se čak 30 puta.

Tom Forrest bit će pokopan u rodnom Brooklynu.

 

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

Vedrana Prka; Book.hr

Foto: YouTube

Najčitanije

Na vrh