Aktualnosti

MAROZZI BONZI

Preminula Talijanka koja je svojim zalaganjem pridonijela spašavanju više od 22 tisuće djece Paola Marozzi Bonzi cijeli je svoj život posvetila majkama u teškoćama, pružajući im svu moguću pomoć kako bi se odlučile za život djeteta koje su iščekivale

Preminula Talijanka koja je svojim zalaganjem pridonijela spašavanju više od 22 tisuće djece

Foto: vaticannews.va


 

9. kolovoza, u 77. godini života, preminula je talijanska nastavnica Paola Marozzi Bonzi, osnivačica i dugogodišnja ravnateljica Centra za pomoć životu, pri klinici Mangiagalli u Milanu. Prvi takav Centar u Italiji sa sjedištem u jednoj bolnici, Marozzi Bonzi utemeljila je 1984. godine, te je svojom predanošću pridonijela rođenju više od 22 tisuće djece. U priopćenju koje je Centar za pomoć životu objavio nakon njene smrti stoji da je čitavo njeno postojanje bilo posvećeno isključivo malima i često neželjenima, a njen život svakodnevnom slušanju žena i budućih majki koje se nalaze u teškoćama.

U dobi od 23 godine Paola Marozzi Bonzi zbog bolesti je izgubila vid. Unatoč tome, uz pomoć supruga je odgojila dvoje djece, boreći se istovremeno da se što više majki koje razmišljaju o abortusu odluči na porod, te da im pritom ništa ne nedostaje. U sklopu Centra za pomoć životu u Milanu osiguravala im je psihološku i materijalnu pomoć.

Unatoč preprekama, pred sobom je imala jasan cilj: primiti i štititi novorođeni Život kao najljepši i najdragocjeniji dar

Pisala je knjige te je, kako stoji u priopćenju Centra, voljela pripovijedati priče djece i majki koje je susrela u više od 34 godine predanoga rada. Unatoč preprekama, pred sobom je imala jasan cilj: primiti i štititi novorođeni Život kao najljepši i najdragocjeniji dar.

U razgovoru za Radio Vatikan, u siječnju ove godine, Paola Marozzi Bonzi govorila je o svom zauzimanju za žene koje su tijekom trudnoće ostale same i upozorila na potrebu preispitivanja odnosa između muškarca i žene te ponovnoga otkrivanja vrijednosti poštovanja i obitelji.

U našem Centru nikada nikome nismo rekli ne – istaknula je tom prilikom, izrazivši pritom zadovoljstvo zbog pomoći pružene tisućama djece da se rode. Na kraju razgovora Marozzi Bonzi prisjetila se dubokih korijena svoga djelovanja u korist života te izrazila zahvalnost zbog primljenih darova i zbog Božje Providnosti koja ju je uvijek pratila.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh