Najave

SJEĆANJE NA RATNA ZBIVANJA

Premijera najnovijeg filma u produkciji Laudato TV-a: „Štafeta smrti“ Besplatne ulaznice podižu se na blagajni Lisinskog, ranim danom od 10 do 20 sati, a subotom od devet do 14 sati

Premijera najnovijeg filma u produkciji Laudato TV-a: „Štafeta smrti“

Laudato TV i Udruga „Ime dobrote“ pozivaju vas na premijeru novog dokumentarnog filma „Štafeta smrti“, u subotu – 5. svibnja u velikoj dvorani Koncertne dvorane „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu, s početkom u 11 sati.

Dokumentarni film scenaristice i redateljice Nade Prkačin podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali od 10. do 22. studenog 1991. godine, u minskom polju nedaleko od Marinaca.

Od 11 hrvatskih branitelja koji su te nedjelje iz okupiranih Bogdanovaca krenuli u proboj s civilima, danas su živa samo dvojca: Ivica Jurčan i Đuro Kovačević. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili preživjeli, ali i teško ranjeni sudionici „štafete smrti“.
Smisao je filma podsjetiti na hrabrost hrvatskih branitelja i nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, bez obzira na kojim su se hrvatskim bojišnicama nalazili. Film je sufinanciran sredstvima HAVC-a.

Besplatne ulaznice možete podići na blagajni dvorane, ranim danom od 10 do 20 sati, a subotom od 9 do 14 sati.

Najčitanije

Na vrh