Preporučamo

SVETA MARAVILLAS OD ISUSA

Predstavljamo vam knjižicu sabranih misli jedne od najvećih mističarki 20. stoljeća „Zrake svjetlosti i ljubavi“ - je knjižica duhovne ostavštine svetice u kojoj su na jednom mjestu navedene brojne svetičine misli u kojima se razmatra njezin odnos s Bogom i Blaženom Djevicom Marijom

Predstavljamo vam knjižicu sabranih misli jedne od najvećih mističarki 20. stoljeća

Foto:  Zaklada „Sveta Maravillas od Isusa“

 

Raduje nas što ovim putem možemo predstaviti knjižicu „Zrake svjetlosti i ljubavi“ koja je nedavno izašla u nakladi Zaklade „Sveta Maravillas od Isusa“. Knjižica u kojoj su sabrane misli svete Maravillas od Isusa, bosonoge karmelićanke, vjerne kćeri sv. Terezije od Isusa i jedne od najvećih mističarki XX. stoljeća, prvi je put izdana 1981. godine zaslugom Generalne postulature Procesa za proglašenje svetom časne majke Maravillas.

O svetici

Sveta Maravillas od Isusa očuvala je misionarski duh i duh kontemplacije ispunjene ljubavlju na autentičan način u siromaštvu, ručnom radu, tišini, radosti, svojstvenim Karmelu. U jeku XX. stoljeća oživjela je kontemplativni život, konkretnije karmelski, ukazujući na njegovu utjecajnost i crkvenu vrijednost, baš onda kada se u kontemplativnom životu mogla osjetiti velika kriza, stoga se može smatrati „svetom Terezijom današnjice”. Ona nije transparent ni protiv koga, ali je zasigurno svjetlo koje može zaslijepiti brojne. Papa Ivan Pavao II. kanonizirao je 2003. god. i to poprilično brzo – samo pet godina nakon beatifikacije (1998.). Tim je činom Crkva poručila svim kršćanima, a posebice Karmelu svete Terezije i svetog Ivana od Križa: „Tim putem treba ići“.

Od tada se objavilo nekoliko izdanja knjižice u tisućama primjerka, a sada je svjetlo dana ugledalo i ovo izdanje na hrvatskom jeziku. Knjižica predstavlja izvrsnu nadopunu već objavljenom svetičinu životopisu naziva „Ako mu ti dopustiš…” (Glas Koncila, 2020.) kojim se apostolat svete Maravillas od Isusa uvelike proširio među vjernicima Crkve u Hrvata.

„Zrake svjetlosti i ljubavi“

Riječ je o duhovnoj ostavštini svetice u kojoj su na jednom mjestu navedene brojne svetičine misli u kojima se razmatra njezin odnos s Bogom i Blaženom Djevicom Marijom. Misli su preuzete iz brojnih svetičinih pisama duhovnicima, sestrama karmelićankama i dobročiniteljima koji su iznimno poštovali časnu majku Maravillas od Isusa. One nam pomažu u razumijevanju karmelske duhovnosti koja se temelji na kontemplaciji, kao i na vlastitom produbljivanju odnosa prema Gospodinu i Njegovoj majci. Željeli bismo da se čitanjem ovih misli mnogi približe svetoj Maravillas od Isusa, osjete njezinu zaštitu i moćni zagovor, kako bi i naš život, poput onoga svete Maravillas od Isusa, mogao biti odsjaj zraka svjetlosti i ljubavi.

 


Više informacija o knjižici, ali i samoj Zakladi, možete dobiti na fb stranici Sveta Maravillas od Isusa i mrežnoj stranici Zaklade.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh