Vijesti

PRVI PUT U POVIJESTI Predsjednik SAD-a sudjeluje u Hodu za život

Foto: Shutterstock

 

U petak se u Washingtonu održava 47. Hod za život. U njemu će sudjelovati i američki predsjednik Donald Trump, što je prvo sudjelovanje američkog predsjednika uopće u ovoj inicijativi. Potvrda je to njegove predanosti da zaštiti dara života, od njegova začeća do prirodne smrti.

Poslušaj zvuk tišine koju je prouzročila, za nas, izgubljena generacija…

Na svom profilu na Twitteru predsjednik je napisao da moli svakog građanina da posluša zvuk tišine koju je prouzročila, za nas, izgubljena generacija, a zatim da podignu svoj glas za sve koji su bili pogođeni abortusom, javnim ili zatajenim. Smatra da SAD moraju ostati posvećene istini: da je svaki život dar od Boga.

„Na Nacionalni dan svetosti ljudskog života naša nacija ponosno i snažno potvrđuje svoju predanost zaštiti dragocjenog dara života u svim njegovim fazama, od začeća do prirodne smrti”, poručio je Trump.

Predsjednica Hoda za život, Jeanne Mancini, izjavila je da joj je čast što može posvjedočiti da je predsjednik Trump dosljedan pobornik i podrška Hodu.

Nacionalni je dan svetosti ljudskoga života proglašen na obljetnicu tragične presude Vrhovnog suda u slučaju Roe vs. Wade, kojom je 22. siječnja 1973. pobačaj legaliziran u svim saveznim državama.

Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh