Preporučamo

ODMOR I ČITANJE

Predlažemo vam nekoliko naslova za razbijanje ljetne dosade Ovo je naš prijedlog knjiga koje su idealne za čitanje u bilo koje vrijeme, a posebno u ljetnim danima

Predlažemo vam nekoliko naslova za razbijanje ljetne dosade

Vrijeme je godišnjih odmora – idealno vrijeme za čitanje (posebno za one koji inače teško pronalaze slobodno vrijeme za to). Prema nekim istraživanjima prednosti su čitanja, između ostalih, bolji san, veći vokabular i manje stresa. 😊


Ovo je naš prijedlog knjiga koje su idealne za čitanje u bilo koje vrijeme, a posebno u ljetnim danima.

  • Biblija

Svi znamo da je u Bibliji zapisana Božja riječ. Nepoznavanje pisama je nepoznavanje Boga. Ljeto, odnosno vrijeme godišnjega odmora, idealno je za čitanje i razmatranje Božje riječi. Jesmo li spremni odvojiti nekoliko sati u danu da bismo barem upoznali evanđelja, odnosno svoga Spasitelja? O tome zašto je to važno više možete pročitati ovdje.

Ako nemate svoj primjerak Biblije, možete ga nabaviti ovdje.

  • Svaka je duša poseban svijet

Štivo koje će vam vratiti vjeru, vratiti osmjeh na lice i obnoviti pouzdanje u Gospodina i povjerenje u njegove, često čudnovate, putove. Bog piše ravno po krivim crtama a životne priče ispričane u ovoj knjizi uvjerit će vas u to!

Više o knjizi možete saznati ovdje.

  • Genijalni um – život matematičkog genija i nobelovca Johna Nasha

Knjiga otkriva priču o životu Johna Nasha – američkog matematičara i nobelovca koji je bolovao od shizofrenije. Uvijek je bio ekscentričan i neugodan za okolinu, ali se je to smatralo nečim što ide uz njegovu genijalnost. Opis shizofrenije kao bolesti i pojavnosti koje su s njom povezane također su dragocjen dio ove knjige. Nash nije bio u stanju raditi, brinuti se za obitelj, niti se baviti matematikom, što je za njega bilo gore od smrti. Nakon nekoliko više ili manje uspjelih prisilnih hospitalizacija, odbija daljnje liječenje i više ne uzima nikakve lijekove. Dane je provodio u svojem svijetu, mučen deluzijama i progonjen paranojom…

Više o knjizi možete saznati ovdje.

  • Sveta Misa. Najvažnija stvar na svijetu

Knjiga je namijenjena osobito onima kojima Sveta Misa, iz bilo kojeg razloga, još nije postala duboka nutarnja potreba, istinsko duhovno iskustvo, istinski izvor i središte duhovnosti. Razumiješ li što se događa na Svetoj Misi? Znaš li kako ju možeš prikazati na određenu nakanu? Ova će ti knjiga pomoći u tome! Prikazivanje Isusove žrtve za naše potrebe čini nas duševno i duhovno sve zdravijim i sve cjelovitijim ljudima. Prikazivanje misne žrtve za potrebe drugih čini naš život vrijednim življenja.

Više o knjizi možeš saznati ovdje.

  • Njegova princeza – ljubavna pisma tvojeg Kralja

U knjizi možeš pronaći kratke poruke za svaki dan, koje će ti pomoći da otkriješ svoju istinsku ljepotu i da se počneš gledati onako kako te Bog vidi. Knjiga je do sada otisnuta u više od 500 000 primjeraka! Samo u Slovačkoj je do sada prodano 50 000 komada.

Više o knjizi možeš saznati ovdje.

  • Od Duha do uha – napravi korak prema radosti svoje duše

Jedna od najtraženijih knjiga poljskoga pavlina o. Augustyna Pelanowskog. Otac Pelanowski ni u jednoj svojoj knjizi ne govori toliko o milosrđu kao u ovoj. On nam pomaže da ovladamo tim kršćanskim umijećem – znati biti istinski milosrdan prema drugima i prema sebi. Svakome tko ju uzme u ruke, knjiga će, vjerujemo, biti blagoslov u životnoj situaciji u kojoj se nalazi.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

  • Ljubav i poštovanje i Ljubav i poštovanje u obitelji

Knjige dr. Emersona Eggerichsa pomogle su brojnim bračnim parovima, ali i cijelim obiteljima!  Koja je tajna uspješna braka i zdrava i sretna obiteljskog života, otkrijte u ovim izvrsnim knjigama!

Više o knjizi Ljubav i poštovanje možete saznati ovdje, a o knjizi Ljubav i poštovanje u obitelji ovdje.

  • Časopis „Book“

Popis naslova koje vam preporučamo završavamo časopisom „Book“. „Book“ sada ima novi dizajn, tj. izgled, novi format te, djelomično, sadržaj a možete ga pronaći na kiosku Tiska. Zanimljiva svjedočanstva, ulomci iz hit knjiga i poticajna promišljanja pružit će vam pravo zadovoljstvo tijekom ovih ljetnih dana! 😊

Više o časopisu možete saznati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh