Svjedočanstva

SUZE I SMIJEH

Predivno svjedočanstvo Nevenke Curić popravit će vam dan – od gubitka 18-godišnjeg sina do radosnog hoda s Gospodinom U utorak, 14. ožujka 2023. godine je, na sastanku zajednice Mlado Sunce u Širokom Brijegu, svjedočila Nevenka Curić. Cijelo svjedočanstvo možete poslušati/pogledati u videozapisu ispod.

Foto: Screenshot; YouTube

Prvi rujan. Njegovi prijatelji idu na ekskurziju, a moj sin ostaje kući…Peti rujan. Noć kad se njegova ekipa vraća s ekskurzije. Moj sin ulazi na vrata i kaže mi: ‘Idem sa susjedom u ribanje.’ Uzima sendvič i odlazi preko vrata, a ja mu kažem: ‘Ivane, pa nisi me poljubio.’

On se mene naljubio za tri života…Vraća se, ljubi me i to onako baš iz srca i ponavlja: ‘Idem na ribanje, a znaš onu pjesničku: ‘Život je kratak’.’ I ode preko vrata. Nakon sat vremena, zove muž i kaže: ‘Ivan je opet imao nesreću.’

Od tog trenutka moj život je postao pakao

Peti rujna, dok su se njegovi kolege u avionu pjevajući vraćali, moj Ivan je poginuo. Ubio ga je pijani vozač. Najviše sam se bojala puta i mora. Ja sam ga do trećeg srednje vodila na kupanje; razmišljala sam: ‘Ako zaroni, neće više izroniti’. Taj alkoholizirani čovjek je udario sina moje prijateljice na motoru te mog Ivana, na ogradi. Silina udarca ga je odbacila u more. I utopio se.

Od tog trenutka moj život je postao pakao. (…)

U tih 5, 6 godina totalnog očaja, moj otac je dobio moždani, majka karcinom, muž šećer, kćerki je otkazala štitnjača, a moj dvanaestogodišnji sin je imao otkucaje srca od 190 do 220. Svaki dan sam nekog vozila u bolnicu.

Sve dok Bog nije poslao Ružu

Nevenka Curić je, kako svjedoči, ozbiljno razmišljala o samoubojstvu. Jedne subote je to i odlučila učiniti, ali onda se, ni sama ne zna kako, našla na benzinskoj pumpi u Neumu. Sjetila se da tamo živi ‘ona luda Ruža’ koja ju je 7 mjeseci nagovarala na odlazak u Šurkovac. Odlučila ju je nazvati i od tada se njen život potpuno promijenio…

Svjedočanstvo će vas vjerojatno rasplakati, ali i dobro nasmijati. Prepuno je živopisnih primjera Božjeg djelovanja, a kako i sama Nevenka kaže:  ‘Moj hod s Gospodinom je takav, da bih svaki dan mogla napisati knjigu’.

Doista, Bog sve okreće na dobro onima koji ga ljube (Rim 8: 28).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh