Mladi

NOVOPEČENI ZARUČNICI

PREDIVNO SVJEDOČANSTVO Gospa ga u Međugorju potaknula da zaprosi djevojku Fra Ivan Dominik Iličić na svojim je društvenim mrežama podijelio svjedočanstvo koje mu je poslao mladi zaručnik Domagoj a kojim svima želi poručiti neka se pouzdaju u Božju providnost i učine sve na što ih Gospodin potiče jer On zna kada je pravo vrijeme

Foto: Ivan Dominik Iličić, Facebook

 

Domagoj i njegova djevojka Josipa su u vezi godinu dana. Kroz hodanje u čistoći i zajedničku molitvu, kako ističe fra Ivan Dominik Iličić, duboko su se povezali.

Spoznali su oboje da je njihova veza došla do vrhunca hodanja i da je vrijeme za korak dalje, iako im je nedostajalo hrabrosti za to.

„Domagoju se nije bilo lako odlučiti na taj korak jer je još student. Nije planirao još zaručiti svoju djevojku, ali je ovog Mladifesta dobio za to poseban poticaj u duhu i molitvi po Gospinu zagovoru. Kako nije planirao zaruke prije Mladifesta i kako se borio kroz dane provedene u Međugorju s poticajima koje je primao u molitvi i sa svojim strahom, odlučio je ipak zadnju večer Mladifesta kupiti prsten.

Morao je posuditi novac jer nije ponio toliko novca sa sobom, Gospodin mu je to providio i uspio je večernjim satima u zadnji sat rada suvenirnica u Međugorju, 5. kolovoza, što je ujedno i datum godišnjice njihovog hodanja, kupiti prsten dok je djevojka kupovala neke druge nabožne predmete, ne sluteći da on kupuje prsten u tom trenutku.

Nakon toga su se našli i došli ispred crkve gdje se tradicionalno mladi nakon molitvenog večernjeg programa okupljaju na druženje uz duhovne, ali i druge lijepe pjesme.

Domagoj je odlučio da će tu večer zaprositi Josipu ispred Gospinog kipa u crkvi, no tu mu više nije bilo moguće jer je crkva bila zatvorena. Razmišljao je što učiniti i u tom trenutku je ugledao mene s mladima ispred crkve te mi odlučio prići i zamoliti me da ih blagoslovim kao i njihove nabožne predmete.

Nakon ugodnog kratkog susreta s njima i blagoslova, te nakon što sam ih već pozdravio i skoro pošao dalje, Domagoj me upitao mogu li blagosloviti još i ovaj prsten. Rekavši to kleknuo je ispred svoje djevojke i držao prsten koji sam u tom trenutku blagoslovio. Njoj je sve u trenutku bilo jasno i poskočila je od radosti, te mu se presretna „bacila” oko vrata i naravno rekla mu svoj da.

Nakon toga spontano je započela pjesma Zdravo Kraljice Mira, tako da se Josipu na drugačiji način ispunila želja da zaruke budu povezane s Gospom, a kada sam ih blagoslivljao naravno da sam zazvao na njih na poseban način i njezin zagovor.”, opisao je fra Iličić.

„Mladi hrabri budite i nemojte čekati „sto godina” na brak. Nikad nećete moći sve u životu osigurati. Svaki novi dan zahtjeva predanje u Božje ruke i naš trud, a vaš trud, borba i briga oko mnogih životnih stvari u braku postaje zajednički i puno jači zbog toga, kao i Božji blagoslov koji je po sakramentu braka na osobit način prisutan. Hrabri budite. Bog vas blagoslovio, čuvao i vodio po zagovoru svih svetih i vas učinio svetima, poručio je mladima nakon svjedočanstva mladog zaručničkog para.

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh