Razno

FREDRIK RADDUM

PREDIVNO Skulptura koja budi nadu: Duh Sveti vraća nas u život nakon svakoga pada Skulptura „Ne padaj duhom“ pokazuje nam snagu Duha Svetoga…

PREDIVNO Skulptura koja budi nadu: Duh Sveti vraća nas u život nakon svakoga pada

Foto: fredrikraddum.no


 

Riječka nadbiskupija na svom Facebook profilu objavila je sliku kao poticaj dana, objašnjavajući kako mala i uporna ptica nade, koja na skulpturi nosi čovjeka koji izgleda kao da je sam potpuno odustao, pokazuje snagu Duha Svetoga, prenosi HKM. „Predstavlja očajnika – grešnika kojega Duh Sveti (golub) vraća u život”, stoji u objavi.

Duh Sveti diže nas iz ponora bijede

Skulptura prikazuje čovjeka klonula duhom, prepuštena očaju čija se jedina nada krije u onom što ni on sam ne vidi. Glavom usmjerenom prema tlu ovaj čovjek više ne pronalazi nadu sam, on je možda ni nema. Duh Sveti vraća ga u život i podiže iz ponora vlastite bijede.

Sam umjetnik skulpturu je izradio kao dio izložbe koja prikazuje priču Europljana koji su napustili svoje domove i prebjegli na Otočje Galápagos 1930-tih. Nije neobično stoga da je ova skulptura, kako izvještava Al Arabiya, privukla pažnju ljudi na Bliskom Istoku gdje je migrantsko pitanje postalo središnjim pitanjem.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh