Mladi

TRI KORAKA DO PRAVE LJUBAVI

Predbračni seks vodi lažnoj bliskosti Bliskost je puno više od osjećaja strasti; obvezujemo se, otkrivamo, upoznajemo i tražimo

Foto: Pixabay

Često čujem parove kako svoj seksualni život nazivaju bliskošću. Činjenica je da tu riječ ljudi uzimaju olako i njome često opisuju samo strastveni osjećaj između dvoje ljudi.

bliskost  –  „gledati se izbliza“, kao čin u kojem skidamo maske i otkrivamo sugovorniku pravog sebe: svoj um, dušu i tijelo

Predbračni seks uzrokuje lažnu intimnost jer par pritom osjeća bliskost koja šteti njihovoj istinskoj bliskosti. Neki definiraju bliskost kao „gledati se izbliza“, kao čin u kojem skidamo maske i otkrivamo sugovorniku pravog sebe: svoj um, dušu i tijelo. Bliskost je puno više od osjećaja strasti; obvezujemo se, otkrivamo, upoznajemo i tražimo. Zajedničko svim ovim glagolima jest da se odnose na dugoročnu vezu. Oni se ostvaruju u punini kada po njima žive dvije osobe koje su se zavjetovale na vječnu ljubav.

Seks treba proizlaziti iz prave bliskosti, a ne da se bliskost temelji na njemu

U seksu tijelom izražavamo tu vrstu zavjeta između dvoje ljudi. Seks utjelovljuje savršenu sigurnost i sveti savez. Seks treba proizlaziti iz prave bliskosti, a ne da se bliskost temelji na njemu.

Iz knjige „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“ autorice Debre Fileta.

Debra Fileta licencirana je stručna savjetnica i autorica brojnih članaka i knjiga o vezama i braku.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh