Duhovnost

DAVID WILKERSON

Pred Očevim prijestoljem – kako moliti Isusovom krvi prolivenom na križu, vrata do Očeva prijestolja su za nas otvorena te imamo pristup da osobno iznesemo svoje prošnje Bogu. Kad dolazimo pred Oca u molitvi, vjerujemo li da će nam odgovoriti?

Pred Očevim prijestoljem – kako moliti

Foto: Shutterstock

 

Božje sluge moraju dolaziti u njegovu nazočnost potpuno sigurne da će on odgovoriti. U molitvi je dobro donijeti sa sobom obećanja Božja kojih se držite dok ga podsjećate na njih. Dakako, on nije izgubio pamćenje, ali Gospodin voli da pred njega donesemo njegova obećanja.

Petar je primio objavu i pitao se što ona znači. Dok je razmišljao o njoj, Bog mu je rekao: „Evo te traže tri čovjeka. Hajde ustani, siđi i pođi s njima ne premišljajući, jer sam ih ja poslao“ (Dj 10,19). Ovaj nam odlomak Pisma govori da kad Bog obznanjuje ostvarenje nečega, moramo vjerovati i držati se toga, ne konzultirajući se s tijelom. Jednostavno ne možemo mjeriti pouzdanost Riječi Božje ispitivanjem svoje situacije ili svojom vlastitom dostojnosti. Učinimo li to, možemo se samo uvjeriti da smo nedostojni. Na kraju možemo sami sebe odvratiti od toga da zahtijevamo njegovu Riječ i da je primjenjujemo.

Biblija govori da smo mi molitelji kod Božjega prijestolja i da je Krist ondje kao naš posrednik ili zagovornik. „Jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi: čovjek Krist Isus“ (1 Tim 2,5). „On uvijek živi da posreduje za (nas)“ (Heb 7,25). „Ako tko i počini grijeh, imamo zagovornika kod Oca: Isusa Krista, pravednika“ (1 Iv 2,1).

Isusovom krvi prolivenom na križu, vrata do Očeva prijestolja su za nas otvorena te imamo pristup da osobno iznesemo svoje prošnje Bogu. Imamo i Duha Svetog, koji je naš „paraclete“, onaj koji stoji kao naš savjetnik, odvjetnik, utješitelj, posrednik i zagovornik. On nas podsjeća na vječne odredbe i božansko ustrojstvo koje sačinjava Božja Riječ – tako imamo ova nevjerojatna obećanja.

Umirujuće je znati da je Bog uistinu zadovoljan kad se primičemo njegovu prijestolju s hrabrošću, obvezujući ga na njegovu vlastitu Riječ. I on će se pobrinuti da znamo kako je zadovoljan s nama.

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Autor: David Wilkerson (1931. – 2011.)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh