Osobni razvoj

SVEKRVE I SNAHE

Pravodobno rješavanje sukoba ključ je izbjegavanja katastrofe Ako se u ljudskim odnosima nakupi međusobnog zamjeranja i ta hrpa „prašine“ raste u našem srcu, ona će se spontano zapaliti kada to najmanje očekujemo

Pravodobno rješavanje sukoba ključ je izbjegavanja katastrofe

Foto: Unsplash

 

Znati se nositi s ranama nanesenim u tom osjetljivom odnosu između svekrve i snahe, nužno je potrebno za rast u ljubavi. Upravo su me razgovori s brojnim ženama, za vrijeme pripreme ove knjige, podsjetili koliko je bitno iscijeliti bol nanesenu krivom riječju ili postupkom.

ako se u ljudskim odnosima nakupi međusobnog zamjeranja i ta hrpa „prašine“ raste u našem srcu, ona će se spontano zapaliti kada to najmanje očekujemo

Moja je prijateljica ostavila uključenu sušilicu dok je nakratko otišla do obližnje trgovine. Kada se vratila, kuća je bila sva u plamenu. Ako se ne varam, mislim da je problem bio u zanemarenoj pokvarenoj utičnici. Utičnica je bila izbijena iz zida i na njoj se dugo nakupljala prašina koju je neka iskrica iskoristila za potpalu.
Isto tako, ako se u ljudskim odnosima nakupi međusobnog zamjeranja i ta hrpa „prašine“ raste u našem srcu, ona će se spontano zapaliti kada to najmanje očekujemo.

Ta se nakupljena povrijeđenost zna skriti ispod najčudnijih kostima. Jedna mi je snaha ispričala ovo: „Mojoj se svekrvi to ‘zapaljenje’ dogodilo na pogrebu moga svekra. Na koji je način izrazila svoju povrijeđenost? Ona je mojim roditeljima zabranila da dođu na pogreb oca moga muža. Znala sam da je muči ljubomora na moje roditelje, ali nisam mogla vjerovati da će tako reagirati u tako tužnom trenutku. Zbog toga sam i sama pomišljala na to da ne odem na taj sprovod, ali sam znala da bi time svome mužu nanijela veliku bol. Međutim, moji su roditelji ipak došli na ispraćaj moga svekra.“

Dopuštanje da se međusobna zamjeranja nagomilaju u našem srcu, može imati razorne posljedice

Dopuštanje da se međusobna zamjeranja nagomilaju u našem srcu, može imati razorne posljedice. U najtežem slučaju, kada odjednom izbije vatra ona može spaliti same temelje i onako osjetljivog odnosa dviju žena koje vole istoga čovjeka. Pravodobno rješavanje sukoba ključ je izbjegavanja katastrofe.

Iz knjige „Svekrve i snahe” autorice Annie Chapman. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Više o knjizi možete saznati ovdje. Knjigu po sniženoj cijeni od 80 umjesto 100 kuna možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh