Osobni razvoj

ŽIVJETI DANAS

Prava je mudrost danas proživjeti dan Mnogi od nas upali su u zamku onoga »sutra« – sutra ćemo živjeti, danas još nećemo

Prava je mudrost danas proživjeti dan

Foto: Pixabay

 

Osobito je dobro znati – živjeti DANAS. O tomu često razmišljam posljednjih godina. Gledam koliko je duša zarobljenih svjesno i nesvjesno, u tamnicama onoga »jučer« i slomljeno od strahova i tjeskoba zbog onoga »sutra«. Prava je mudrost danas proživjeti dan, danas uzdignuti svoje srce k Gospodinu, danas izdržati borbe. Na nekom mjestu u evanđelju piše da je »dovoljno svakomu danu muke njegove«.

Mnogi vjernici upadaju u zamku neprestana kopkanja po onomu »jučer« – ranjeni smo od bližnjih, pa ne možemo naprijed, boli nas i trpimo i mučimo se i vrtimo se u krug zbog padova i grijeha, slabosti i mâna, povrijeđenosti i odbačenosti koje smo doživjeli nekada davno

Mnogi od nas upali su u zamku onoga »sutra« – sutra ćemo živjeti, danas još nećemo. »Sutra, kada dobijem drugi posao, sutra kad se oženim, sutra kada dođe dijete, sutra, kad kupim novi automobil…« »Danas mi još ne treba molitva, pokora, obraćenje, Bog…« Mnogi vjernici upadaju u zamku neprestana kopkanja po onomu »jučer« – ranjeni smo od bližnjih, pa ne možemo naprijed, boli nas i trpimo i mučimo se i vrtimo se u krug zbog padova i grijeha, slabosti i mâna, povrijeđenosti i odbačenosti koje smo doživjeli nekada davno.

Ne smiješ dopustiti da ti Đavao ukrade danas tvoj mir i tvoju sreću, tvoje zajedništvo s Isusom

Sve nas to danas guši, uznemirava, stvara nesanicu i počesto obolijevamo od tih tereta prošlosti. Pavao negdje kaže: »Za slobodu nas je Krist oslobodio!« Neke će rane sigurno dugo peći i peckati, ali imamo melem: rane našega Gospodina. Ne smiješ dopustiti da ti Đavao ukrade danas tvoj mir i tvoju sreću, tvoje zajedništvo s Isusom. Oprosti, zaboravi, pusti, ako treba potraži i stručnu pomoć, ali ustani i hodi, jer vjera te tvoja spasila.

Iznad Tebe zora sviće (Spasi dušu svoju, dok još možeš)

Ulomak iz knjige „Iznad tebe zora sviće“ autora p. Marka Glogovića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh