Osobni razvoj

PRAKTIČAN SAVJET

Moliti sat vremena dnevno – to je lakše postići nego što mislimo! Zašto je molitva toliko važna i kako možemo pronaći vrijeme za molitvu svaki dan! :-)

Moliti sat vremena dnevno – to je lakše postići nego što mislite!

Foto: Shutterstock

 

Ne možemo razviti odnos s Isusom ako s njime ne razgovaramo. Zato se trebamo truditi dnevno odvojiti barem jedan sat koji ćemo provesti u molitvi. Teško izvedivo? Razmislimo koliko vremena svakog dana provedemo gledajući televiziju, vozeći se u automobilu ili baveći se tjelovježbom. Uistinu, ako se dobro organiziramo i posvetimo tomu cilju, svakodnevno možemo pronaći dovoljno vremena za molitvu. Evo primjera dnevnog rasporeda molitve.

Raspored molitve

Raspored molitve može izgledati otprilike ovako:

  • jutarnja molitva prije nego što krenemo na posao (deset minuta)
  • vozeći se u automobilu ili baveći se tjelovježbom, možemo izmoliti pet desetica Krunice (dvadeset minuta)
  • dnevni ispit savjesti (petnaest minuta)
  • molitva zahvale za objedom (pet minuta)
  • zajednička obiteljska molitva (deset minuta).

Kako u svom pretrpanom rasporedu pronaći vremena za molitvu

Kako u svom pretrpanom rasporedu životu pronalazi vremena za molitvu govori nam dr. psihologije Rob Kaiser. Rob je suprug i otac četvero djece; partner u kompaniji koja se bavi istraživanjem tržišta; pokretač stranice Catholicdadsonline.org gdje katolički tate pronalaze nadahnuće i odgovore na svoja pitanja; član odbora inicijativa „Catholics at Work OC” i „La Habra Life” te aktivan u svojoj župi:

»Bez obzira na životne okolnosti, Bog nam uvijek treba biti na prvom mjestu. Volim započeti i završiti dan molitvom. To su osnovni preduvjeti. Čak i u kupaonici imam uokvirenu molitvu jutarnjeg predanja, jer tako sam sebe podsjetim da svoj dan predam Bogu još prije nego što operem zube. Ostatak dana obnavljam to predanje. Na kraju dana u molitvi i razmatranju zahvaljujem Gospodinu na svim blagoslovima koje sam primio i molim oproštenje za svoje pogreške i propuste. Također je bitno da svakog dana molim Boga da me vodi, da tražim njegovo vodstvo. Svakodnevno mu trebam prepuštati nadzor nad svojim životom. Imam naviku jutarnje molitve. K tomu su nam danas na mobilnim uređajima dostupne aplikacije s dnevnim misnim čitanjima i molitvom časoslova. Kad god mogu, svakodnevno sudjelujem u svetoj misi. Nije jednostavno odvojiti vrijeme, ali osobno najveći mir pronalazim pozorno i s pobožnošću sudjelujući u svetoj misi. Molim cijelu Krunicu ili barem koju deseticu. Kad zaista nemam vremena za to, činim to tijekom vožnje ili tjelovježbe. Kao obitelj nastojimo se barem jedno tjedno okupiti da bismo zajedno molili Krunicu. Na kraju, bez obzira na to što nam se čini da imamo malo vremena, uvijek možemo odvojiti od petnaest do trideset sekundi za molitvu prije nego što u svojem automobilu uključimo radio.«

Iz knjige „Putokaz za nebo autora Randyja Haina. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Tijekom travnja knjigu možete nabaviti po cijeni sniženoj za 30%! Popust je moguće ostvariti isključivo telefonskim putem na broj: 048/210-104 ili 095/206-5421 (10 – 16 sati).

Posebna pogodnost za sve naše kupce: poštarina za narudžbu u vrijednosti do 200 kn iznosi svega 10 kn dok je za narudžbu iznad 200 kn besplatna!

O knjizi „Putokaz za nebo” 

Svakoga sata svakoga dana stvaramo navike koje oblikuju naše ponašanje i o kojima ovisi gdje ćemo provesti vječnost. Jednom, kada ovozemaljski život završi, bit će prekasno mijenjati ih. Usred ludog ritma današnjice, pretrpanih rasporeda, svega onoga što tako lako odvlači pozornost, ova knjiga nudi provjerene „aplikacije” koje je Bog osmislio da bismo postali muškarcima kakvima on želi da budemo. Služite se njima! Vaša obitelj računa na vas.

„Ako već želimo biti buntovnici, pobunimo se onda protiv svijeta i hodimo putem u nebo koji vodi kroz Katoličku crkvu.” (Autor)

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Najčitanije

Na vrh