Svjedočanstva

GOSPODIN PROVIĐA

Pozvao ga je da Mu služi ‘puno radno vrijeme’, ali suprugu je mučila teška financijska situacija Isusov zakon; uzdati se u Božji plan za naš život čak i u teškim vremenima

Pozvao ga je da Mu služi 'puno radno vrijeme', ali suprugu je mučila teška financijska situacija

Foto: Pixabay

 

„Oreste, ovdje tvoj biskup. Volio bih da dođeš k meni prvom prilikom.“ Nikada prije nismo primili ovakvu poruku. Naš me biskup osobno pozvao! Sljedećeg sam jutra nazvao i dogovorio sastanak s biskupom. Nunzia i ja smo ga posjetili u njegovu uredu u biskupskom ordinarijatu. Biskup nas je pozvao kako bi me zamolio da mu kao volonter pomognem oko biskupijskih novina – dakle ništa posebno važno. Htio je da prihvatim posao s obzirom da sam imao iskustva kao urednik časopisa zajednice Magnificat, „Venite e Vedrete“ [Dođite i vidite].

Neočekivano i iznenada

Dok smo razgovarali, iznenada je zastao usred govora i, bez očitog razloga, neko vrijeme ostao u tišini, jednostavno gledajući u strop. Nunzia i ja smo se pogledali. Nismo znali što se događa. Nakon nekog vremena, pogledao me je i rekao: „Oreste, što obično radiš ujutro?“ „Oče, budući da sam napustio svoj posao, počeo sam studirati teologiju pa ujutro učim i molim kod kuće. Poslijepodne idem na predavanje na teološki fakultet, a navečer posjećujem razne molitvene zajednice kako bih propovijedao.“ „Čuj, volio bih da počneš raditi kao moj osobni tajnik i pomažeš mi ovdje u uredu svakog jutra, počevši od sutra. Što misliš?“

Dogodilo se nešto doista nadnaravno – nešto što je nemoguće vjerovati onima koji ne znaju vidjeti Gospodina na djelu u životima vjernika!

Tko bi ovo mogao zamisliti! Dogodilo se nešto doista nadnaravno – nešto što je nemoguće vjerovati onima koji ne znaju vidjeti Gospodina na djelu u životima vjernika! Gospodin, potpuni vladar nad našim životima, ušao je u našu stvarnu i tešku situaciju, poštujući našu osobnu slobodu, i odgovorio na duboke želje naših srdaca. Odgovorio je na Nunzijinu zabrinutost zbog sve većih financijskih potreba naše obitelji tako što nam je providio prihod, makar po honorarnom poslu.

Istovremeno je ostao potpuno vjeran čežnji koju je On sam usadio u moje srce – da radim za Njega puno radno vrijeme. A ima li boljeg načina za to nego biti u izravnoj i osobnoj službi jednom od Njegovih apostola, svome biskupu, i to za plaću?!

Odreći se svog boga kako bismo pronašli Boga!

Slava ti, Oče nebeski, jer po tvome sinu Isusu Kristu već sada živimo u dimenziji vječnoga života gdje muškarci i žene, iako još uvijek na zemlji, imaju sigurnost da s Tobom dijele život milosti koji nikada neće prestati, kako sada tako i u nebu.

Isusov zakon; uzdati se u Božji plan za naš život čak i u teškim vremenima, znajući da će Onaj koji je usadio taj san u naša srca i ostvariti ga; nadati se protiv svake nade – to je ono što znači odreći se naše slike o Bogu kako bismo istinski pronašli Boga

Odreći se svog boga kako bismo pronašli Boga! Tako važna duhovna lekcija za nas – ne vjerovati u ono što naše oči vide, već u ono što govore oči našeg srca, slijediti zakon ljubavi, Isusov zakon; uzdati se u Božji plan za naš život čak i u teškim vremenima, znajući da će Onaj koji je usadio taj san u naša srca i ostvariti ga; nadati se protiv svake nade – to je ono što znači odreći se naše slike o Bogu kako bismo istinski pronašli Boga.

Ulomak iz nove knjige Biblioteke Figulus „Veliča duša moja… Duh Sveti na djelu u mom životu“ autora Orestea Pesarea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi pročitajte ovdje, a možete ju kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh