Duhovnost

DAVID WILKERSON

Poznati propovjednik svjedoči kako je pobijedio grijeh koji ga je dugo mučio Svjetski poznatog i popularnog propovjednika, koji je preminuo prije nekoliko godina, dugo je mučio konkretan grijeh. Sam svjedoči kako ga je uspio pobijediti...

Poznati propovjednik svjedoči kako je pobijedio grijeh koji ga je dugo mučio

Foto: Shutterstock

 

Jednom sam propovijedao o našoj potrebi da pokazujemo ljubav onima koji su nam najbliži. Govorio sam kako je grijeh biti lako izazvan – i Duh Sveti me je uvjerio da je upravo taj grijeh prisutan u mom životu. A naučio sam da kad Duh Sveti govori, isplati se slušati. Odmah sam se pokajao te nakon mnogo molitve i traženja Boga bio sam uvjeren da sam došao do pobjede nad tom slabošću.

„Hodao sam u pobjedi” oko četiri dana kad je telefonski razgovor s bliskim prijateljem neočekivano raspalio ljutnju i ogorčenje u meni. Tako sam se ozlovoljio da sam se teško mogao usredotočiti na Gospodina i počeo sam kriviti đavla što je upotrijebio mog prijatelja da me povrijedi: „Bože, đavao ga je iskoristio da me izazove na grijeh”.

Bog me nije pustio da ostanem pri tom stavu te mi je progovorio tihim glasom: „Davide, popuštaš svome tijelu. Dopuštaš da te nadziru tvoje prošle povrede i razočaranja, a to što radiš je opasno.”

Kad me je ta spoznaja pogodila, plakao sam pred Gospodinom: „Hoću li ikada naučiti? Dao si mi ovaj odlomak i ja sam propovijedao o njemu velikom mnoštvu ljudi, ali sâm ne hodam u pobjedi u tom području”

Pogodila me je ta spoznaja: da moja uzrujanost nije izravan rezultat toga bolnog razgovora, nego toga što sam pao natrag u svoju staru naviku za koju sam mislio da sam je nadvladao, dopustivši da stvari u meni ključaju (vidi Ef 4,26-27). Kad me je ta spoznaja pogodila, plakao sam pred Gospodinom: „Hoću li ikada naučiti? Dao si mi ovaj odlomak i ja sam propovijedao o njemu velikom mnoštvu ljudi, ali sâm ne hodam u pobjedi u tom području.”

Osjećao sam se kao trkač koji je pao u trci te sam zavapio: „Gospodine, jako želim zadobiti nagradu da budem suobličen s tobom (vidi Rim 8,29)! Nakon svih ovih godina hodanja s tobom, još se uvijek nisam primakao cilju. O, Bože, želim biti sličan Isusu!”

Budite poslušni vjernom glasu Duha Svetog i tražite lice Gospodnje. Bit ćete zaprepašteni kako brzo će vas obnoviti te ćete pobijediti.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh