Intervju

INTERVJU S ROBERTOM KURBAŠOM

Poznati glumac: Utecimo se Bogu i molimo se. I dajmo sve od sebe da sve ovo prije završi Od Roberta smo doznali i lijepa i poučna iskustva i dobili nekoliko mudrih savjeta za život te za trenutnu situaciju u svijetu i kod nas vezanu za pandemiju koronavirusa...

Poznati glumac: Utecimo se Bogu i molimo se. I dajmo sve od sebe da sve ovo prije završi

Robert Kurbaša/ foto: Screenshot

 

Na našoj sceni možemo vidjeti mnoštvo kantautora, glazbenika, glumaca i influencera, no koliko njih voli reći ponešto o sebi, o svome životu ili možda svojoj vjeri?

Koliko javnih osoba želi posvjedočiti o Bogu, biti primjer drugima?

Stoga nas raduje što možemo podijeliti nekoliko crtica iz života našega poznatog glumca Roberta Kurbaše. Robert je glumio u brojnim serijama i filmovima koje smo gledali na našim malim ekranima, odglumio brojne predstave te gostovao u nekoliko emisija u kojima je istaknuo koliko mu je Bog bitan u životu, da je njegova snaga upravo On. Biti iskren i pošten te reći što zaista osjećamo, nije mala stvar, već, dapače, hrabar i hvalevrijedan potez.

U ovom kratkom intervjuu otkrivamo vam neke crtice o njemu, o njegovu odnosu s Bogom; kojim se aktivnostima bavi, te nekoliko zanimljivih stvari iz njegove uzorne i bogate karijere. Od Roberta smo doznali i lijepa i poučna iskustva i dobili nekoliko mudrih savjeta za život te za trenutnu situaciju u svijetu i kod nas vezanu za pandemiju koronavirusa.

Glumcu ne preostaje drugo, nego raditi na sebi čitavoga života i ne obazirati se za ovim ili onim ovozemaljskim nagradama i pohvalama. Jedino tako može ostati prirodan i uzemljen

Book.hr: Molim te, predstavi se ukratko i reci nam nešto o sebi.

Robert Za pravo reći, ne volim govoriti o sebi. Budući da sam javna osoba, osnovne podatke ionako znate. Što reći, napisati? Treba vjerovati da je čovjek puno više od podataka i činjenica iz vlastitog života. Nemoguće ga je staviti na obdukcijski stol intelekta.

Book.hr: Kako je započela tvoja karijera i kako se odvijala?

Robert: Gluma je zanat, ali i poziv koji sam cijelim svojim bićem prihvatio tek koncem studija. Do tada me neka nevidljiva ruka vodila tim smjerom i tek sada vidim koliko sam blagoslovljen raditi ono što volim te kolika je milost biti kreativan. Kako je gluma nužno karijerno zanimanje, dakle, uspjeh ovisi i o nizu vanjskih faktora, glumcu ne preostaje drugo, nego raditi na sebi čitavoga života i ne obazirati se za ovim ili onim ovozemaljskim nagradama i pohvalama. Jedino tako može ostati prirodan i uzemljen. Kao i kod većine kolega, u poslu karijera oscilira. No, bitno je ustrajati jer je to poziv na duge staze. U posljednje vrijeme, zapravo negdje od 2000. godine, politika ima velikog utjecaja na kulturne trendove i posredno bira ljude i sadržaje koji određuju mainstream filmske, televizijske i kazališne produkcije. Volio bih da je taj odnos drugačiji, odnosno, da je nepotizma i privilegija manje u društvu. Siguran sam da će se potom podignuti razina kvalitete.

Molitva mi daje snagu da budem svjetionik koliko god to mogu. Ako nemam osobnu vertikalu odnosa s Bogom, kako mogu biti koristan društvu?

Book.hr: Kakvu, koju ulogu igra Bog u tvom životu?

Robert: Veliku, najveću. Bog je alfa i omega postojanja. Njemu se utječemo kroz sve aspekte postojanja. Molitva mi daje snagu da ustrajem u svojim nakanama. Da budem svjetionik koliko god to mogu, jer biti javna osoba je i velika odgovornost. Gluma ima moć transformacije ljudske svijesti. U svojoj biti, to je duhovan poziv i ako nemam osobnu vertikalu odnosa s Bogom, kako mogu biti koristan društvu?

Budimo odgovorni, jer slobode nema bez odgovornosti. Moja baka je znala reći: „E, moj sinko, prođe život k’o voda niz ulicu!“

Book.hr: Što bi poručio mladima, kao savjet ili poruku?

Robert: Da budu odgovorni, jer slobode nema bez odgovornosti, a moja baka je znala reći: „E, moj sinko, prođe život k’o voda niz ulicu!“

Utecimo se Bogu i molimo se. Ostanimo u kućama i dajmo sve od sebe da sve ovo prije završi

Book.hr: Kako komentiraš trenutno stanje u svijetu i u Hrvatskoj?

Robert: Kao što sam rekao, Bog je alfa i omega postojanja. Njemu se utječemo kroz sve. Utecimo se Bogu i molimo se. Ostanimo u kućama i dajmo sve od sebe da sve ovo prije završi.

Razgovarao Josip Lulić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh