Aktualnosti

AVRIL LAVIGNE: „BOŽE, DRŽI MOJU GLAVU IZNAD VODEˮ

Poznata kanadska pjevačica u svojoj novoj pjesmi svjedoči kako ju je Bog spasio od smrti

Poznata kanadska pjevačica u svojoj novoj pjesmi svjedoči kako ju je Bog spasio od smrti

Bože, drži moju glavu iznad vode

Nemoj dopustiti da se utopim, postaje sve teže

Srest ćemo se kod oltara

Dok padam na koljena…

 

Nedugo nakon što je poslije petogodišnje stanke objavila svoj prvi singl, poznata je kanadska pjevačica i skladateljica Avril Lavigne dospjela na peto mjesto Billboardove ljestvice kršćanskih singlova. Tom pjesmom koja nosi naziv „Head Above Waterˮ (eng. Glava iznad vode) ova je zvijezda pop-punk žanra zakoračila u kršćansku glazbu. U pozadini svega nalazi se zanimljiva priča o vapaju Bogu u najkritičnijem trenutku njezina života.

Bilo je potrebno dva mjeseca da se bolest konačno dijagnosticira

Avril je bila prisiljena pauzirati od svoje glazbene karijere zbog Lymeove bolesti, o kojoj je u javnosti progovorila 2015. godine. (Lymeova bolest je iscrpljujuća infekcija uzrokovana bakterijom Borrelia burgdoferi, a prenosi se ugrizom inficiranog krpelja.) Avrilinu borbu protiv ove bolesti pratile su nepovoljne okolnosti, zbog kojih su se stvari dodatno zakomplicirale. Naime, njezin liječnik nije odmah prepoznao o kojoj se bolesti radi pa se je Avril morala nositi i sa spoznajom kako postoji mogućnost da je simptome „umislilaˮ.

Bilo je potrebno dva mjeseca da se bolest konačno dijagnosticira, a svatko tko se je susreo s tom strašnom infekcijom zna da što se liječenje duže odgađa, to su simptomi teži.

Avril je o ovom svom neugodnom životnom iskustvu otvoreno progovorila u intervjuu za ABC News. Tom je prilikom zahvalila svojim obožavateljima za podršku koju su joj pružali:

„Sjedila sam u krevetu, gledala njihove brojne videozapise i plakala – kao sada… Doista sam osjećala koliko im je stalo do mene. Možda zvuči ludo, ali zaista sam, cijelo to vrijeme, osjećala njihovu podršku.ˮ

„Mislila sam da umirem, i prihvatila sam da ću umrijeti…ˮ

U riječima pjesme „Head Above Water” Avril uspoređuje svoju bolest s utapanjem. U svakom se stihu očitava strah i neizvjesnost jer nije znala hoće li pobijediti bolest ili ne. A refren, koji se ponavlja, njezin je očajnički vapaj Bogu da joj pomogne održati se iznad vode i izdržati još jedan dan.

U izjavi koju je dala odmah po objavljivanju pjesme, Avril kaže da je stihove počela pisati u trenucima kad je mislila da se je približila samom kraju svog života:

„Mislila sam da umirem, i prihvatila sam da ću umrijeti. Moja je mama ležala pored mene u krevetu i držala me. Osjećala sam se kao da se utapam. Jedva čujno molila sam: ‘Bože, molim te, pomozi mi da održim svoju glavu iznad vode’. U tom je trenutku počeo nastajati ovaj album. Bilo je to kao da sam udarila u nešto. Bilo je to veoma duhovno iskustvo. Od tog trenutka stihovi su potekli iz mene.ˮ

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh