Aktualnosti

NJEMAČKA

Poznata internetska trgovina prodavala posvećene hostije, nakon reakcije vjernika povučene su iz prodaje Prošloga je tjedna prodavač koji je vlasnik obrta „Pentagora“, u prodaju stavio devet hostija za koje piše da su „prave hostije koje je posvetio svećenik“. Naveo je da je svrha tih hostija „zlouporaba u crnoj magiji“.

Poznata internetska trgovina prodavala posvećene hostije, nakon reakcije vjernika povučene su iz prodaje

Foto: Screenshot

 

Poznata internetska trgovina Etsy.com poznata je po prodaji različitih rukotvorina. No, u njoj se mogu pronaći i vjerski predmeti.

Prošloga je tjedna prodavač koji je vlasnik obrta „Pentagora“, u prodaju stavio devet hostija za koje piše da su „prave hostije koje je posvetio svećenik“. Naveo je da je svrha tih hostija „zlouporaba u crnoj magiji“. Hostije su izrađene i posvećene u Njemačkoj, kako stoji u navodu.

Internetska stranica LifeSiteNews kontaktirala je prodavača kako bi provjerili jesu li hostije zaista posvećene.

„Možda ne znate, ali da biste vodili pravu crnu misu morate biti zaređen katolički svećenik“, rekao je prodavač.

„Nekoliko svećenika u Njemačkoj radi u sotonskom podzemlju. Nažalost, ne smijem vam ništa više reći. Njemačka je oduvijek bila zemlja okultnog. Ne morate mi vjerovati. Pravi me ljudi prepoznaju, to je najvažnije.“

Vjernici su 13. svibnja, kako prenosi portal CNA, pokrenuli peticiju za povlačenje posvećenih hostija iz prodaje. U peticiji je navedeno da „katolici vjeruju da su posvećene hostije pravo Tijelo, Krv, Duša i Božanstvo Isusa Krista.“ Hostije su potom označene kao „rasprodane“, a kasnije je ponuda na stranici uklonjena.

Iz Etsyja su jučer potvrdili da je riječ o kršenju njihove politike, te da je proizvod povučen iz prodaje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh