Najave

DRUGAČIJI OD DRUGIH

Pozivamo vas na premijeru filma 40 godina Međugorja, autora Dražena Bušića! Dražen Bušić, autor brojnih članaka, knjiga i dokumentaraca snimio je film o Međugorju koji je po mnogo čemu drugačiji od do sada viđenih

Pozivamo vas na premijeru filma 40 godina Međugorja, autora Dražena Bušića!

Foto: Snaga za život

 

Radi se o interaktivnom filmu u kojemu je autor i sam hodočasnik koji putem susreće druge hodočasnike od kojih su neki od njih u Međugorje išli pješice ili biciklom.

Veći dio filma snimljen je u Međugorju u danima oko 40. godišnjice ukazanja Kraljice Mira. Autor odlazi na poznate lokacije i razgovara s ljudima koji pred kamerama otvaraju svoja srca. Njihove su priče često popraćenje snažnim emocijama sve do suza, ali što je najvažnije, radi se o izmijenjenim životima. Tako možemo čuti o ozdravljenju teško bolesne djevojčice, oslobođenju od ovisnosti, obnovi obitelji, te o brojnim svećenicima koji su svoj poziv osjetili baš na ovome mjestu. Za sve to vrijeme vješti snimatelji vjerno prenose atmosferu pa gledatelji stječu dojam kao da su i sami u Međugorju, mjestu kojega su mnogi opisali kao nebo na zemlji.

Autor je razgovarao s ukupno 20 osoba počevši od međugorskog župnika fra Marinka Šakote, zatim fra Maria Knezovića, fra Ljube Kurtovića te brojnih laika, obitelji, članova molitvenih zajednica i udruga te posvećenih osoba.

Premijere filma održati će se u Zagrebu, Međugorju, Splitu i Dubrovniku. Obzirom na epidemiološke mjere biti će to projekcije za manji broj osoba, ali ujedno i kao najava za projekcije koje će uslijediti u nadolazećem vremenu.

Zagreb – 02.10. projekcije: 15:00, 17:30, 20:00 sati (uz prethodnu najavu i rezervaciju mjesta SMS porukom na br. 098 9558 351 (Kristina))
Adresa: Avenija Dubrava 238, dvorana zajednice Dobri pastir
Međugorje – 09.10.
Split – 10.10.
Dubrovnik – 11.10.

Trailer za film moći ćete pogledati na autorovom YT kanalu od srijede 29. rujna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh