Aktualnosti

OD 15. DO 19. SRPNJA

Pozivamo vas na Ljetnu školu teologije u Dubrovniku Prijave su tijeku…

Pozivamo vas na Ljetnu školu teologije u Dubrovniku

Foto: Shutterstock

 

Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije ovog ljeta pokreće „Ljetnu škole teologije“ (Summer School Theology Dubrovnik) koja će se održati od 15. do 19. srpnja 2019. godine u Učeničkom domu Paola di Rosa u Dubrovniku, a namijenjena je studentima i bogoslovima katoličkih, protestantskih i pravoslavnih teoloških fakulteta 3., 4. i 5. godine studija i apsolventima, kao i onima koji su već završili studij teologije.

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u pozivu ističe da „uvidjevši da se naša teologija i Crkva nalazi pred izazovom sve veće pluralizacije suvremenoga svijeta, kao i da ta pluralizacija na mnogim razinama predstavlja izazov na koji Crkva i teologija moraju odgovoriti u svjetlu evanđelja, Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije odlučilo je organizirati ‘Ljetnu školu teologije’ kako bi mladi studenti i bogoslovi dobili još jednu priliku intenzivno promišljati o svim dimenzijama crkvenoga, vjerničkoga i teološkoga govora u suvremenim društvima“.

Svim studentima osiguran je besplatan smještaj i hrana. Za prijavu potrebno je do 25. lipnja 2019. godine poslati motivacijsko pismo i prijepis ocjena posljednje završene godine studija (za diplomirane teologe samo motivacijsko pismo) na e-mail: [email protected]. Predavanja i radionice su na engleskom jeziku. Ukupno se prima 40 studenata.

 

Predavači:

  • Carmelo Dotolo – dekan Fakulteta misiologije Papinskoga sveučilišta Urbaniana
  • Pantelis Kalaitzidis – ravnatelj Volos Academy for Theological Studies
  • Tina Beattie – profesorica Katoličkih studija na Sveučilištu Roehampton u Londonu
  • Željko Tanjić – rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta

 

Radionice:

  • Autentičnost teologije u pluralnim društvima (Carmelo Dotolo)
  • Pravoslavlje, pluralizam i drugost (Pantelis Kalaitzidis)
  • Društvo i pluralizacija: šanse i izazovi za žene u Katoličkoj crkvi (Tina Beattie)

 

Detaljan program Ljetne škole možete pogledati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh