Vijesti

SUBOTA, 9. STUDENOG 2019.

POZIVAMO Sajam rabljenih stvari udruge Korablja U subotu, 9. studenoga od 10 do 19 sati održat će se tradicionalni sajam rabljenih stvari udruge Korablja. Mjesto održavanja: prostorije samostana bl. Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71, u Zagrebu.

Foto: Zdravko iz udruge Korablja, sudionik Sajma

 

Na Korabljinu sajmu će se moći naći rabljena, dobro očuvana odjeća za djecu i odrasle, zatim razni sitni pokloni, nakit, igračke i kućne potrepštine. Cijena nije određena, nego svatko plaća koliko može. Na ovaj se način podupire i građane slabijeg imovinskog stanja.

Novac prikupljen na sajmu pomoći će djelovanju zajednice Arka Korablja u Zagrebu.

Zajednica nastoji da se ranjivost ljudske osobe prepozna kao dar, a ne samo problem koji treba riješiti, a s tim ciljem provodi različite aktivnosti među kojima je i ovaj sajam

 Arka Korablja (www.korablja-arka.hr) osnovana je kako bi omogućila osobama s intelektualnim poteškoćama da daju svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva te kako bi i one same u tom bile podržane. Djeluje već 10 godina u istočnom dijelu grada i članica je L’Arche International (www.larche.org), mreže zajednica Arka koje već 50 godina djeluju u više od 40 zemalja svijeta.

Korablja je prije svega zajednica, odnosno mjesto pripadanja osoba sa i bez intelektualnih poteškoća koji je zajedno tvore. Zajednica nastoji da se ranjivost ljudske osobe prepozna kao dar, a ne samo problem koji treba riješiti, a s tim ciljem provodi različite aktivnosti: suradnju s mladima, fakultetima, vjerskim zajednicama, različitim institucijama, edukativne radionice u osnovnim školama, izdavaštvo… Sajam rabljenih stvari također je dio tih aktivnosti.

U pripremi sajma sudjeluju brojni volonteri kao i osobe s intelektualnim teškoćama koje svojom spontanošću u međuljudskim odnosima ruše mnoge barijere među ljudima. Povezujući različite, sajam je tako postao mjesto susreta gdje svaka osoba, bez obzira na svoje sposobnosti, ima što dati drugima.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh