Aktualnosti

U ORGANIZACIJI UDRUGE „I STVORI BOG ZEMLJU“

POZIVAMO Prva radionica: Kako primijeniti encikliku „Laudato si“ u svakodnevnom životu

POZIVAMO Prva radionica: Kako primijeniti encikliku „Laudato si“ u svakodnevnom životu

Foto: Shutterstock

 

Udruga za očuvanje planeta „I STVORI BOG ZEMLJU“ u utorak, 28. siječnja 2020.  u 17 sati u dvorani Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama (Česmičkoga 1, Zagreb), organizira prvu edukaciju/radionicu o primjeni enciklike pape Franje „Laudato si“ – o brizi za zajednički dom u svakodnevnom životu.

Tema prve radionice

Tema ove prve radionice je smanjenje potrošnje energije u kućanstvu i povećanje energetske učinkovitosti čime se, uz novčanu uštedu, ujedno smanjuju i emisije stakleničkih plinova odgovornih za klimatske promjene.

Prof.dr.sc. Ljubomir Majdandžić (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Osijek) upoznat će nas s načinima kako štedjeti energiju u kućanstvu. Predviđeno vrijeme trajanja edukacije je dva sata.

Poziv na „ekološko obraćenje“

Udruga „I stvori Bog zemlju“ organizira tečaj primjene enciklike „Laudato si“ u svakodnevnom životu vezano uz probleme zaštite okoliša kojih se enciklika dotiče kako bi vjernicima praktično pomogla u odazivu na promjenu životnog stila u smjeru ekološkog obraćenja, na koje nas poziva papa Franjo.

Osnivači Udruge žele svojim radom potaknuti vjernike da u punoj slobodi, iz zahvalnosti i ljubavi prema Stvoritelju, promijene ponašanje i životne navike koje doprinose ekološkoj krizi. Sjedište udruge je u Zagrebu, u prostorijama župe Uznesenja BDM, a duhovna joj je potpora dr.sc. Antonio Mario Čirko, župnik u Remetama i upravitelj Svetišta.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh