Najave

'DOM ZA SVE? OBNOVITI BOŽJI OIKOS'

POZIVAMO Ekumenski glazbeno – molitveni susret za očuvanje planeta Zemlje Na molitvenom susretu sudjelovat će vjernici iz kršćanskih crkava zagrebačkog područja

Ekumenski glazbeno - molitveni susret 'Dom za sve? Obnoviti Božji Oikos'

Foto: Pixabay

 

Ekumenski glazbeno-molitveni susret „Dom za sve? Obnoviti Božji Oikos”, povodom obilježavanja završetka „Vremena stvorenog” održat će se u crkvi sv. Kvirina, u Zagrebu, na adresi Pantovčak 85, u subotu, 2. listopada u 19.15 sati.

Na molitvenom susretu sudjelovat će vjernici iz kršćanskih crkava zagrebačkog područja, a susret će glazbeno animirati Sestre Halužan.

Cilj ovog susreta, kao i prošlogodišnjeg održanog u Remetama, jest da se kršćanski vjernici iz Katoličke i drugih kršćanskih crkava zagrebačkog područja uključe u molitvu kršćana diljem svijeta koji Bogu, Stvoritelju ljudi i svega stvorenog, riječju i pjesmom upućuju svoje molitve za očuvanje zajedničkog doma, planeta Zemlje, u povodu „Vremena stvorenoga“ 2021.

Susret je, u suradnji s Povjerenstvom Zagrebačke nadbiskupije za ekumenizam i dijalog, organizirala Udruga za očuvanje planeta „I stvori Bog zemlju“ koja je osnovana na inicijativu Zaklade Rhema.

Inicijativa „Vrijeme stvorenog”, pokrenuta u svrhu zaštite naše zajedničkog doma, obilježava se od 1. rujna, na Svjetski dan molitve za skrb o stvorenom, a završava 4. listopada na spomendan sv. Franje Asiškog.

O UDRUZI ‘I STVORI BOG ZEMLJU’

Udruga za očuvanje planeta „I stvori Bog zemlju”, sa sjedištem u župi u Remetama, osnovana je 2019. na poticaj enciklike pape Franje „Laudato si“. Udruga je ekumenski usmjerena, a u središte svog djelovanja stavlja ekološko „obraćenje“, koje podrazumijeva spoznaju da je Zemlja i sve stvoreno dar Očeve ljubavi, pri čemu je čovjek vrhunac Božjeg stvaranja kome je dano da time u ljubavi upravlja, a ne uništava.

Osnivači Udruge svojim radom žele potaknuti vjernike da u punoj slobodi, iz zahvalnosti i ljubavi prema Stvoritelju, promijene ponašanje i životne navike koje pridonose ekološkoj krizi.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh