Aktualnosti

POZIV MLADIMA

Uključi se u pripravu Sinode posvećene mladima I tvoje je mišljenje važno!

Foto: Shutterstock

 

Glavno tajništvo Biskupske sinode najavilo je otvaranje web stranice za pripravu XV. redovne opće skupštine koja će se održati u listopadu 2018. godine, na temu Mladi, vjera i razlučivanje zvanja. Mrežna stranica je dostupna na adresi youth.synod2018.va.

Mrežna stranica omogućuje promicanje većega sudjelovanja svih mladih u svijetu – istaknuto je u priopćenju Glavnoga tajništva Sinode – i to ne samo primitkom informacija o tom događaju, nego i surađujući i sudjelujući na putu priprave. Web stranica uključuje online upitnik na više jezika (talijanskom, engleskom, francuskom, španjolskom i portugalskom), upravljen izravno mladima. Odgovori će trebati biti dostavljeni u Glavno tajništvo do 30. studenog ove godine. Ti će odgovori biti vrlo korisni u pripravi sinode, i bit će dio opširnog savjetovanja koje Glavno tajništvo provodi na svim razinama Božjega naroda – istaknuto je na kraju priopćenja.

Stoga pozivamo Vas mlade da svojim odgovorima na pitanja koja se nalaze na  linku  synod2018. pomognete Biskupskoj sinodi 2018. razumjeti razmišljanja i iskustva mladih današnjice.

Izvor: Ured HBK za mladeBook.hr

Priredila Gabriela Jurković

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh