Svjedočanstva

ISKUSTVO

Povratak starijeg brata Bog je dobar 🙌

Foto: Shutterstock

 

Hvaljen Isus i Marija!

Želio bih posvjedočiti uslišanje jedne molitve za koju sam tek nakon više vremena shvatio da je uslišana.

Supruga i ja smo nakon vjenčanja živjeli kod njezine bake u potkrovlju. Nakon nekog vremena počeli smo razmišljati o preseljenju. U vrijeme tih razmišljanja i promišljanja čitao sam knjigu „Povratak starijeg brata“ Neala Lozana i vidio da, premda sam obraćenik, imam mentalitet starijeg brata u odnosu prema Bogu Ocu. Uvijek sam služio, pazio da nešto ne bih prekršio i nikada nisam tražio nešto za sebe, jer to iz nekog osobnog razloga „nisam smio“.

Jednog dana u srcu sam začuo kako mi Otac kaže: „Sinko, ti si uvijek sa mnom i sve moje – tvoje je“ (Lk 15,31). I tada sam odlučio…

Evo, toliko ti godina služim i nikada ne prestupih tvoju zapovijed, a nikada mi ni jareta nisi dao da se s prijateljima proveselim.“ (Lk 15,29)

Jednog dana u srcu sam začuo kako mi Otac kaže: „Sinko, ti si uvijek sa mnom i sve moje – tvoje je“ (Lk 15,31). I tada sam odlučio tražiti stan po svojoj želji. Jer ipak sve pripada Bogu i smijem tražiti bez razmišljanja je li to previše; jednostavno želim da me Bog time obdari, razmišljao sam. Tako smo supruga i ja napravili popis: 1. stan bez pologa (mislio sam da polog ostaje stanodavcu, tj. da je to neki iznos koji plaćamo da bismo uopće mogli ući u stan, nešto što nam se poslije neće vratiti/uračunati), 2. normalni iznos stanarine, nešto što si možemo priuštiti, a da nije precijenjeno s obzirom na ono što tražimo, 3. „zdravi“ stan – bez vlage, plijesni, 4. puno prirodnog svjetla i da je lijepo uređen. Želje smo stavili na papir i molili za to. U međuvremenu su se neke stvari i planovi promijenili te smo odustali od preseljenja. Nakon nekih godinu dana, zbog novih situacija, ponovno smo počeli razmišljati o preseljenju i odlučili preseliti se u stan mojih roditelja iz kojega se taman iselila moja sestra. U tom sam stanu živio za vrijeme studiranja i on ima veliku sentimentalnu vrijednost za nas. Tako smo se uselili u stan bez pologa, stanarina je 1500 kn, što je jako nisko s obzirom da cijene takvih stanova u tom dijelu Zagreba idu i do 2200 kn, stan je „zdrav“, ima puno svjetla i novouređen je.

Kada zavjetuješ štogod Bogu, odmah to izvrši, jer njemu nisu mili bezumnici. Zato ispuni svaki svoj zavjet“ (Prop 5,9)

 Kada sam shvatio kako smo dobili stan za koji smo molili, krenuo sam zapisati svjedočanstvo. Napisao sam ga u bilježnicu gdje je čekalo prepisivanje u digitalni oblik. S vremenom sam, naravno, zaboravio na njega dok na jednom susretu, gdje su se izvlačili biblijski citati, nisam izvukao papirić s citatom: „Kada zavjetuješ štogod Bogu, odmah to izvrši, jer njemu nisu mili bezumnici. Zato ispuni svaki svoj zavjet“ (Prop 5,9).

Tako je ono napokon dobilo i digitalnu verziju. 😊

Sve na veću slavu Božju!

Za Book.hr posvjedočio N. N. (Podaci poznati uredništvu)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh