Aktualnosti

MARIJINI OBROCI

POVODOM MAJČINA DANA Ove godine doniraj za kampanju „Majci za ljubav“ Organizacija „Marijini obroci“ započela je 2002. kada je Magnus posjetio Malavi i upoznao ženu koja je umirala od AIDS-a. Upitao je njezina sina koje su njegove ambicije, a on je odgovorio: „Želio bih imati dovoljno hrane za jesti i jednog dana ići u školu”. Povodom Majčina dana, koji obilježavamo ove nedjelje, 10. svibnja, „Marijini obroci“ organiziraju sjajnu kampanju!

Foto: marysmeals

 

Kroz kampanju Marijinih obroka, u majčino ime donirajte za bolju budućnost siromašne djece

Marijini obroci, kao humanitarna organizacija, djeluju u najsiromašnijim zemljama svijeta, gdje svakodnevno osiguravaju obrok za gladnu djecu.

Ove godine povodom Majčina dana pokažite svojoj majci koliko vam znači, te kroz kampanju Marijinih obroka, u njezino ime donirajte za bolju budućnost siromašnoj djeci.

Svoju darovnu čestitku možete pronaći na web-stranici Marijinih obroka

O organizaciji Marys meals

Marijini obroci tijekom cijele godine osiguravaju jedan obrok na mjestu obrazovanja kako bi privukli kronično siromašnu djecu u učionice. Ovakvim načinom privlače svu siromašnu djecu kako bi si obrazovanjem osigurali bolju budućnost.

U školama u kojima se poslužuju Marijini obroci, glad se smanjuje, a broj upisane djece raste

Marijini obroci hrane više od 1,6 milijuna gladne djece, a prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune.

Kampanja je započela 2002. godine, a istraživanja su pokazala da se u školama gdje se poslužuju Marijini obroci, glad smanjuje, a broj upisane djece raste.

Kako je organizacija osnovana

Kampanja Marijinih obroka započela je 2002. godine kad je Magnus McFarlane-Barrow posjetio Malavi u vrijeme velike gladi i tamo upoznao majku koja je umirala od AIDS-a. Kad je Magnus upitao njenog najstarijeg sina Edwarda koje su njegove ambicije u životu, on je jednostavno odgovorio: „Želio bih imati dovoljno hrane za jesti i jednog dana ići u školu”.

Marijini obroci Hrvatska od 2009. godine do danas zahvaljujući podupirateljima iz Hrvatske imaju otvorenih 16 školskih kuhinja u Liberiji, Malaviju, Beninu, Ekvadoru i Zambiji, gdje svakodnevni obrok prima oko 13 000 gladne djece.

Svojom darovnom čestitkom pomozi gladnoj djeci. Čestitka se nalazi na web-stranici Marijinih obroka, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh