Duhovnost

NE BOJ SE, SAMO VJERUJ

Povjerenje može sve jer je u njemu božanska klica

Foto: Shutterstock

 

Pogled u nevidljivo

Povjerenje je zapravo pogled u nevidljivo. To su oči kojima vidimo onoga koji je očima nevidljiv, ali srcem vidljiv i prisutan. Povjerenje je oslanjanje na Božje rame, to je prihvaćanje Božje ruke, to je hod za Božjim migom, to je stupanje njegovim tragovima. Uspjeti možeš ako vjeruješ u Božju svemoć među nama, u božanski dah u čovjeku, ako si uvjeren da je čovjek neuništiv. Povjerenje je pobjeda nad paklom, povjerenje pobjeđuje bolesti, povjerenje uništava ratove, progonstva, ranjenosti.

Unatoč svemu, bit će dobro, ima uvijek netko tko mene čeka

Povjerenje može sve jer je u njemu božanska klica. Od povjerenja se živi. Zato je dobro izgovarati istine poput ovih: „Unatoč svemu, bit će dobro, ima uvijek netko tko mene čeka. Da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer Bog je sa mnom. Ni jedna me bolest ne može razoriti, jer je život nerazoriv. Duh je onaj koji oživljava, tijelo ne vrijedi ništa. Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi koja izlazi iz Božjih usta.“

 

Iz knjige „Ne boj se, samo vjeruj!“ autora prof. Tomislava Ivančića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjige profesora Ivančića možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh