Roditelji i djeca

KAKO MOLITI ZA SVOJU ODRASLU DJECU

Pouči mojega sina / moju kći da traži Tvoju prisutnost u Riječi, u molitvi, kao i u slavljenju i hvaljenju „Nije mi poznato od čega sve moja odrasla djeca trebaju biti oslobođena, ali zato Ti to znaš, Gospodine. Prosvijetli Svojom svjetlošću sve što je potrebno. Otkrij sve što ih sputava. Pokaži mi kako moliti, da bi bila oslobođena od svega što im priječi primiti ono što si Ti za njih namijenio.“ 🙏

Pouči mojega sina / moju kći da traži Tvoju prisutnost u Riječi, u molitvi, kao i u slavljenju i hvaljenju

Foto: Shutterstock


 

Gospodine, znam da si veći od svega što može zarobljavati moju odraslu djecu i kako Tvoji planovi za njih podrazumijevaju potpunu slobodu

Gospodine, molim Te da moja odrasla djeca ostvare oslobođenje i slobodu koje si za njih pripravio. Oslobodi ih od svega što ih dijeli od Tebe. Molim Te da na njih izliješ Svojega Duha Svetoga oslobođenja, kako bi se dogodio veliki proboj na svim područjima njihova života gdje je to potrebno. Bez obzira na to zarobljuju li ih vlastiti grijesi ili laži i planovi Neprijatelja, molim Te da ih oslobodiš. Ako ih treba osloboditi od  pogrešna stava ili kakva bezbožna uvjerenja, pomozi im zakoračiti u slobodu u Kristu.

Nije mi poznato od čega sve moja odrasla djeca trebaju biti oslobođena, ali zato Ti to znaš, Gospodine. Prosvijetli Svojom svjetlošću sve što je potrebno. Otkrij sve što ih sputava. Pokaži mi kako moliti, da bi bila oslobođena od svega što im priječi primiti ono što si Ti za njih namijenio.

Gospodine, znam da si veći od svega što može zarobljavati moju odraslu djecu i kako Tvoji planovi za njih podrazumijevaju potpunu slobodu. Duše Sveti, pomozi im shvatiti kako se, ondje gdje si Ti, nalazi sloboda (usp. Druga poslanica Korinćanima 3,17). Pomozi im ostvariti preobrazbu koja je moguća samo u Tvojoj prisutnosti.

Gospodine, znam kako je jedna od najvećih stvari što ih mogu učiniti za svoju odraslu djecu ta da i mene oslobodiš. Pokaži mi gdje sam na bilo koji način sputan (sputana) – bilo vlastitim mislima i djelima, bilo od Neprijatelja moje duše…

Pouči mojega sina (moju kći) da traži Tvoju prisutnost u Riječi, u molitvi, kao i u slavljenju i hvaljenju. Pomozi mu (joj) upoznati u Tvojoj Riječi istinu koja će ga (ju) osloboditi. Pomozi mu (joj) uvidjeti istinu o svakome grijehu u svojemu životu. Ondje gdje ga (ju) tlači Neprijatelj, skini povez s njegovih (njezinih) očiju, kako bi i tu mogao (mogla) prepoznati istinu. Ondje gdje je nad njegovim (njezinim) životom izrečena okrutna kazna, donesi čudesno pomilovanje i podari mu (joj) sposobnost prepoznati da si ga (ju) Ti oslobodio.

Isuse, Tvoja Riječ kaže da si došao „proglasiti sužnjima oslobođenje” i „pustiti na slobodu potlačene” (usp. Evanđelje po Luki 4,18). Molim Te, da moje odraslo dijete oslobodiš od svega čemu robuje. Oslobodi ga (ju) od svega onoga čime ga (ju) neprijatelj tlači; oslobodi ga (ju) te muke. Slomi svako uporište što ga je Neprijatelj podigao protiv njega (nje).

Gospodine, znam kako je jedna od najvećih stvari što ih mogu učiniti za svoju odraslu djecu ta da i mene oslobodiš. Pokaži mi gdje sam na bilo koji način sputan (sputana) – bilo vlastitim mislima i djelima, bilo od Neprijatelja moje duše. Pokaži mi zadržavam li u umu, srcu ili životu, nešto što nije od Tebe, kako bih se toga mogao (mogla) osloboditi. Oslobodi me svega što priječi protok Tvojega Duha u meni. Molim Te, da moja sloboda bude jasno vidljiva mojoj odrasloj djeci te u njima potakne želju da i sama budu slobodna. Pomozi mi ostvariti takav dinamičan, snažan te ufanjem ispunjen odnos s Tobom, koji će u njima potaknuti da teže za istim. Osposobi me uvijek živjeti po Tvojim zakonima, kako bi sva moja odrasla djeca ubirala plodove Tvojega milosrđa (usp. Knjiga Izlaska 20,6). Neka se blagoslovi mojega života, življena u skladu s Tvojim zakonima, izliju na njih.

Nakon što ga (ju) oslobodiš, pomozi mu (joj) ostati slobodnim (slobodnom). Ne dopusti da ponovno padne u ropstvo

Molim Te da u životu mojega odraslog djeteta obnoviš sve što je slomljeno. Vrati sve što je u njegovu (njezinu) životu izgubljeno. Obnovi izgubljeno vrijeme, izgubljene prilike, kao i sve ostalo što mu (joj) je bilo oduzeto. Ondje gdje je protratio (protratila) izgubljeno vrijeme, vrati godine koje su pojeli skakavci (usp. Joel 2,25). Izvrši potrebnu preobrazbu, kako bi mogao (mogla) primiti cjelovitost što si ju za nj pripravio.

Nakon što ga (ju) oslobodiš, pomozi mu (joj) ostati slobodnim (slobodnom). Ne dopusti da ponovno padne u ropstvo. U sili Tvojega Duha, govorim svojemu sinu (svojoj kćeri): „Za slobodu te Krist oslobodi! Drži se i ne daj se ponovno u jaram ropstva!“ (usp. Poslanica Galaćanima 5,1). Tebi, Gospodine, govorim: „Uzvisi se, Bože, nad nebesa, slava tvoja nek je nad svom zemljom! Da ti se ljubimci izbave, desnicom pomozi, usliši nas!“ (Psalam 108,5-6).

To Te molim po Kristu Gospodinu našemu.

Iz knjige „Kako moliti za svoju odraslu djecu“ Stormie Omartian. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh