Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO POLAZNIKA „ŠKOLE MOLITVE“

Potresno svjedočanstvo: „Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?“ N.N. svjedoči: „13. listopada 2014. kad sam se vraćao kući iz noćne smjene, na cesti izvan naselja pred automobil mi je istrčao pješak. Udario sam ga. Zavapio sam: 'Bože, ja se s ovim ne mogu nositi!' Preminuo je nakon petnaest dana u bolnici. Državno odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv mene. Svaki mi je dan bio težak, u boli i mukama…“

Potresno svjedočanstvo: „Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?“

Foto: Shutterstock

 

Prije se nisam smatrao grešnikom, na misu sam išao ponekad… Duhovno stanje u kojem sam se nalazio izgledalo je ovako: nalazio sam se pred visokim zidom koji nisam mogao preskočiti. Zid se protezao lijevo i desno, bez kraja a iza mene – ponor koji se je sve više širio i približavao mi se sve bliže i bliže. Tada sam stao i zavapio Isusove riječi: „Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?“ Nije prošlo puno vremena kad sam postao svjestan da nije on ostavio mene, već sam ja njega ostavio sa svojim grijesima, kojih nisam bio ni svjestan.

„U snu mi je došla misao: ‘Pozovi pokojnikovu kćer na sudsko ročište’“

13. listopada 2014. kad sam se vraćao kući iz noćne smjene, na cesti izvan naselja pred automobil mi je istrčao pješak. Udario sam ga. Zavapio sam: „Bože, ja se s ovim ne mogu nositi!“ Odmah mi je na pamet došla misao kako i taj čovjek ima nekoga tko ga voli… Preminuo je nakon petnaest dana u bolnici. Državno odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv mene. Agonija traje već četiri godine i još nije gotovo. Svaki mi je dan bio težak, u boli i mukama.

Jednog mi je dana u snu došla misao: „Pozovi pokojnikovu kćer na sudsko ročište“. Kad sam došao k njoj, ona mi je rekla: „Pa ti si istih godina kao moj sin; možeš mi biti sin. Što da se je to dogodilo mom sinu?“ Nakon nekog vremena, ta je gospođa, kći nesretno stradalog pješaka, na sudu svjedočila kako je njezin otac imao demenciju. Tako sam u protekle četiri godine dvaput dobio presudu, no zatim je uslijedila žalba a onda sam treći put izgubio parnicu…

„Naučio sam da za svaku situaciju treba samo zahvaljivati“

Ovim putem zahvaljujem svim moliteljima koji su me svojim molitvama pratili kroz teška razdoblja. Naučio sam da za svaku situaciju treba samo zahvaljivati. Sada nedjeljom idem na svetu misu i preko tjedna pratim misna čitanja na portalu Book.hr. Nedavno sam krenuo na Školu molitve, za koju upućujem sve pohvale – to je neprocjenjiv biser, dar od samog Boga. Put, istina i život… Isus je rekao: Gdje su tri i više osoba u moje ime, tamo sam i ja. Radosno iščekujem svaki susret, te neprocjenjive trenutke u kojima rastemo u vjeri. Preporučio bih ju svima, mladima i starijima.

Za Book.hr posvjedočio N.N. (Podaci poznati uredništvu)

Svoje svjedočanstvo možete nam poslati na e-mail adresu: [email protected].

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh