Čitamo knjigu

PROROŠTVA SVETCA

Potresno predviđanje Padre Pija onoga što će se dogoditi Aldu Moru Na sredini hodnika, na stolu od pruća, nalazilo se nekoliko novina. List L' Avvenire d'Italia (Budućnost Italije) donio je na naslovnoj stranici veliku fotografiju Alda Mora, tada predsjednika talijanske vlade...

Potresno predviđanje Padre Pija onoga što će se dogoditi Aldu Moru

Foto: Screenshot

 

»Jednog sam dana bio u San Giovanni Rotondu s doktorom Mariom Cinellijem, urednikom vijesti u vatikanskom listu Osservatore Romano«, pričao mi je novinar s RAI-a Giovanni Gigliozzi.

Prolazeći pored stolića, Padre Pio je zastao, promatrao tu sliku nekoliko trenutaka te je, prekrivši lice rukama, rekao: „Moj Bože, koliko krvi, koliko krvi”

»Nalazili smo se u hodniku samostana. Padre Pio je sišao s kora i uputio se prema svojoj ćeliji. Na sredini hodnika, na stolu od pruća, nalazilo se nekoliko novina. List L’ Avvenire d’Italia (Budućnost Italije) donio je na naslovnoj stranici veliku fotografiju Alda Mora, tada predsjednika talijanske vlade. Prolazeći pored stolića, Padre Pio je zastao, promatrao tu sliku nekoliko trenutaka te je, prekrivši lice rukama, rekao: „Moj Bože, koliko krvi, koliko krvi”. Ni ja, ni Cinelli nismo tada znali što znači taj njegov uzdah. No, u svjetlu onoga što se kasnije dogodilo: atentata, otmice i ubojstva Alda Mora, može se pretpostaviti da je to bilo potresno predviđanje Padre Pija onoga što će se dogoditi.«

Bivšeg talijanskog premijera u dva mandata Alda Mora, 16. ožujka 1978. godine, zaskočili su teroristi Crvenih brigada i oteli ga.

Pripadnici Crvenih brigada ubili su pet Morovih tjelohranitelja, a njega odveli u skrovište kako bi mu sudio „narodni sud” sastavljen od samih otmičara. Moro je kao prvak Demokršćanske stranke (DC) bio optužen da je glavni tvorac „povijesna kompromisa” između Talijanske komunističke stranke (PCI) i demokršćana koji je doveo do stvaranja Andreottijeve vlade.

Prijeki otmičarski sud proglasio ga je krivim i pogubio. Nakon 55 dana zatočeništva njegovo tijelo izrešetano mecima pronađeno je u prtljažniku automobila parkiranog na jednakoj udaljenosti od sjedišta DC-a i PCI-a u centru Rima.

Izvor: Večernji list

Padre Pio - čudesni život; Autor: Renzo Allegri; Nakladnik: Figulus

Iz knjige „Padre Pio – čudesni život“ autora Renza Allegrija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Hit knjigu možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh