Evangelizacija

SUVREMENA KALVARIJA

POTRESNE FOTOGRAFIJE Pljuvanje, vrijeđanje, proklinjanje svećenika i vjernika koji mole za nerođene U subotu su na prljavim ulicama Brooklyna dva svećenika i grupa vjernika pokazali da još ima vjere u svijetu

POTRESNE FOTOGRAFIJE Pljuvanje, vrijeđanje, proklinjanje svećenika i vjernika koji mole za nerođene

Foto: Jeffrey Bruno

 

Na blagdan Bezgrešnog Srca Blažene Djevice Marije, 12. lipnja, u New Yorku, u crkvi Svetog Pavla, na jutarnjoj svetoj misi, vjernici su molili na nakanu za sve osobe pogođene grijehom pobačaja.

I dok je u crkvi odzvanjala molitva vjernika, pred crkvom je ljutita gomila zagovaratelja prava na pobačaj urlala: „Ova crkva maltretira žene!“

Nakon Svete mise dva svećenika i grupa vjernika uputili su se prema obližnjoj klinici za pobačaj moleći krunicu putem. Ispunjeni bijesom i mržnjom, pratili su ih prosvjednici te se unosili u lice svećenicima, prijetili im, proklinjali, ponižavali… Objavio je fotoreporter Jeffrey Bruno uz potresne fotografije s ulica Brooklyna. Kako je izvijestio, trebalo im je sat vremena da prijeđu tek šest ulica do klinike.

„Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt 25, 45)

 

POTRESNE FOTOGRAFIJE Pljuvanje, vrijeđanje, proklinjanje svećenika i vjernika koji mole za nerođene

Hod do klinike za pobačaj, primjećuje, bio je poput suvremenog puta Kalvarije. Uz pljuvanje, guranje i mržnju koja je isijavala oko njih, dva svećenika i vjernici mirno su stajali s krunicom u ruci, hrabro podnoseći sve za Isusa i nerođene. Svjedočili su milosrđe i ljubav svojim djelima, ali i živu vjeru.

 

 

Biti heroj znači staviti dobrobit drugih iznad vlastite dobrobiti. Biti herojski vjeran znači postojano svjedočiti vjeru i kada dođu progoni, zlostavljanja, verbalni i fizički napadi.

U subotu su na prljavim ulicama Brooklyna dva svećenika i grupa vjernika pokazali da još ima vjere u svijetu.

Ivana Adamić, Book.hr

Fotografije je za portal Book.hr ustupio fotoreporter Jeffrey Bruno

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh