Aktualnosti

POTRES U PETRINJI

VIDEO Poruka biskupa Košića: Kao što je blaženi Stepinac govorio – kad vam sve uzmu, imate dvije ruke, sklopite ih… Molimo za sve pogođene potresom

Foto: Screenshot

 

Novi razorni potres jačine 6,2 po Richteru u utorak je u 12:21 pogodio Središnju Hrvatsku. Najteže je stradala Petrinja u kojoj je smrtno stradalo jedno dijete. Puno je ozlijeđenih u Sisku i Petrinji.

Prema riječima seizmologa riječ je o potresu koji je po oslobođenoj energiji bio 30 puta jači od onoga u Zagrebu.

Vijest o stradanju djeteta za HRT je potvrdio gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Radi se o 12-godišnjoj djevojčici.

Stradali su i brojni sakralni objekti. Crkva u Selima kod Siska iz 18. stoljeća uništena je, a primijećene su štete i na Sisačkoj katedrali.

Poruka biskupa Košića

Sisački biskup Vlado Košić objavio je video poruku na Facebook stranici Sisačke biskupije.

„Pogodila nas je velika nesreća, puno je crkvenih i stambenih objekata srušeno… Molimo se za sve koji su pogođeni. Stanje nije dobro, ulice su pune ljudi i ruševina, ali kao što smo bili zajedno u ratu, kao što smo bili zajedno u drugim teškoćama i u trenutnoj pandemiji, budimo zajedno i u ovom zlu koje je najviše pogodilo našu Sisačku biskupiju, ali i čitavu Hrvatsku, pogotovo njezin sjeverni dio“, poručio je biskup Košić te ponovio one poznate riječi blaženog Alojzija Stepinca: „kad vam sve uzmu, imate dvije ruke, sklopite ih i bit ćete najjači“.

„Vjerujem da će Bog blagosloviti ovo naše trpljenje i donijeti nove plodove koje samo On može dati za našu bolju budućnost”, poručio je sisački biskup.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh