Duhovnost

JOYCE MEYER

Potreba za slomljenošću

Foto: Shutterstock

 

Riječ slomljenost može izazvati strah u nama, ali to zaista nije loša riječ. Bog ne želi slomiti naš duh, On želi slomiti tu vanjsku ljusku, tijelo koje Ga sprečava da u nama i kroz nas čini ono što želi činiti. Želi slomiti stvari poput ponosa, buntovništva, sebičnosti i neovisnosti. On želi da budemo potpuno ovisni o Njemu, a izgleda da nas upravo slomljenost dovodi do toga.

Bog želi da živimo po Duhu, a ne po tijelu, i sve to je mnogo lakše kad dopustimo Njemu da slomi svaku grešnu ili sebičnu naviku

Ponekad smo iznenađeni što moramo proći kroz vrijeme kušnje i patnje. Čak i kad vjerno učimo i poslušni smo Božjoj Riječi, kušnje dolaze. Ponekad kušnje dolaze testirati i pročistiti našu vjeru.

Kad dođu kušnje, prigrli ih jer vode do istinske slomljenosti. Bog želi da živimo po Duhu, a ne po tijelu, i sve to je mnogo lakše kad dopustimo Njemu da slomi svaku grešnu ili sebičnu naviku ili osobinu u našim životima koje nas odvajaju od Njega.

Želiš li danas biti blizu Boga? Prigrli, onda, slomljenost znajući da će te voditi do većih stvari u tvojoj budućnosti.

Molitva

Duše Sveti, shvaćam da mi ponekad treba slomljenost. Možda nije ugodno, ali zazivam Te da slomiš i otkloniš sve ono što me odvaja od Tebe.

 

„Tome se radujte, premda se sada zakratko, ako je trebalo, ražalostiste u različitim kušnjama, da se prokušanost vaše vjere – mnogo dragocjenija od zlata propadljivoga koje se u vatri kuša – nađe na hvalu i čast i slavu o objavljenju Isusa Krista.“ (1 Petrova 1,6-7)

Autorica: Joyce Meyer; tv.joycemeyer.org; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh