Aktualnosti

BIBLIOTEKA FIGULUS

Potražite naše najnovije naslove na velikom uskrsnom popustu! Biblioteka Figulus prigodno je pripremila veliki uskrsni popust od 30 %. Pronađi knjigu za sebe na: www.figulus.hr!

Povodom našeg najvećeg i najvažnijeg kršćanskog blagdana – Uskrsa – Biblioteka Figulus pripremila je svojim čitateljima veliki uskrsni popust na gotovo sve svoje naslove. Među knjigama koje se nalaze na sniženju su i najnoviji Figulusovi naslovi!


Imam rak, ali on nema mene

U Biblioteci Figulus nedavno je izašla knjiga u kojoj obična žena priča svoje iskustvo kad se je najednom našla u nepoznatom svijetu raka.

Mnoštvo knjiga nudi medicinske savjete o raku, ali ova je drugačija. U njoj Kate Dooher, oboljela od raka, jednostavnim riječima, kronološki iznosi iskustvo dijagnosticiranja i liječenja. Knjiga obiluje praktičnim savjetima i predlaže razne mogućnosti podrške oboljelima od raka.

Ovo nije samo priča o otkrivanju i liječenju raka, nego i priča o mogućnostima, o hvatanju ukoštac s izazovima, o radosti prijateljstva, te o ljepoti življenja i vrijednosti svakog proživljenog trenutka.

„Moja priča sadrži i plač i smijeh“

„Ne može se živjeti bez vjere i nade da postoji svjetlo na kraju tunela. Želim s vama podijeliti svoje iskustvo i kako sam se pritom osjećala. Također i spoznaje do kojih sam došla, kao i ostale stvari koje sam putem naučila. Moram dodati i da sam samo obična žena i da pišem iz svoje pozicije. Ja sam išla jednim putem, a vaš se može razlikovati. Nemojte se zbog toga brinuti, ne postoje apsoluti u toj igri. (…) Ono što vam želim reći, dragi moji čitatelji, jest da shvatite ovu knjigu kao moj dar vama. Uzmite iz nje ono što vam pomaže. Molim Gospodina da vam on bude utjeha, da vam pomogne razumjeti proces koji se događa u vama ili nekomu koga volite te da ga preživite i pritom se možda i kojiput nasmijete. Moja priča sadrži i plač i smijeh, a možda će tako biti i kod vas.“

Posljednje duhovne vježbe

Autor ove knjige poznati je poljski pavlin o. Augustyn Pelanowski. U Biblioteci Figulus izašlo je već 12 njegovih naslova. Malo je čitatelja koji su pročitali neku njegovu knjigu, a da nisu posegnuli i za ostalima; povratne informacije zadovoljnih čitatelja su mnogobrojne. To ne čudi kad znamo da o. Pelanowski u svojim djelima iznosi životne teme, proživljene na njegovoj vlastitoj koži, duboko zaranjajući u Božju riječ i iznoseći pouke koje svakog vjernika mogu približiti Bogu, njemu samome i drugim ljudima.

U ovoj knjizi o. Pelanowski u ovoj svojoj ‘maniri’ govori o različitim temama a sadržaj knjige temelji se na njegovim duhovnim vježbama. Naslov knjige odnosi se na posljednje ‘duhovne vježbe’ koje je Isus ‘održao’ svojim učenicima samim svojim životom tijekom pashalnih događaja: od Posljednje večere, preko muke i smrti na križu do uskrsnuća.

„Nisam za ništa“

»…Ne znam koliko mi je ljudi reklo da nisu za ništa i da ih je sudbina tako izudarala da im se čini da su samo razbijeno posuđe, krhotine stakla, od kojih se ništa ne može učiniti. Priča o svečanosti u Betaniji u suprotnosti je sa svima koji govore da su potučeni, raskomadani, razbijeni i rastepeni, da im život više nema smisla. To evanđelje dolazi ususret s takvim Isusovim više nego komplimentom svim tim osobama kojima se život raspao…«

»Smisao života nije u tome da se osjećamo bolji od drugih, a ni besmisao nije u tome da se osjećamo gori od drugih. Smisao isto nije u tome da budemo isti kao drugi – jer svatko ima drugačiji cilj, osoban i jedinstven, neusporediv.«

Papina mačka

U ovoj popularnoj knjizi za djecu upoznajemo uličnu mačku Margaretu koja je došla na svijet u ulici Via della Conciliazione u Rimu i koju je posvojio papa. Mačka Margareta svidjet će se djeci. Ona radi ono što voli, bez obzira na ono što drugi, pa čak i sam papa, očekuju od nje – čak i u trenucima kada mu u posjet dođe engleska kraljica!

Knjiga je namijenjena djeci od šest godina nadalje te katoličkim vrtićima i školama, vjeroučiteljima, pedagozima, roditeljima…

Želim da živiš

Ova knjiga autora Josipa Lončara „Želim da živiš – možda bi ti Isus govorio upravo ovako” idealna je za nekoga tko se zbog bolesti ili starosti nalazi pred opasnošću smrti te za one sve koji žele produbiti svoj odnos s Bogom.

Knjiga je svojevrsni molitvenik u kojem, za razliku od većine drugih molitvenika, ne govorimo mi Bogu, nego Bog progovara nama. Sastoji se od 20 meditacija nastalih na osnovu razmatranja Božje riječi. Knjiga je namijenjena ljudima dobre volje koji žele uspostaviti prisniji odnos s Bogom, a posebno onima koji se zbog bilo kojeg razloga nalaze u bezizlaznoj životnoj situaciji.

Recenziju knjige napisao je mađarski biskup László Varga.

Mađarski biskup o knjizi

„Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju” (Iv 10,10) navještava onaj koji o sebi izjavljuje da je On Život! Bilo je već mnogo utemeljitelja religija na ovom svijetu, ali ni jedan od njih se nije usudio za sebe reći da je on Put, Istina i Život. Jedino je Isus Krist mogao o sebi izjaviti tako nešto, jer je on Sin Božji. „Same sebe ispitujte, jeste li u vjeri! Same sebe provjeravajte! Zar ne spoznajete sami sebe: da je Isus Krist u vama? Inače niste pravi” (2 Kor 13,5). Knjiga Josipa Lončara „Želim da živiš” potiče nas da ispitamo sebe, živimo li u vjeri. Ujedno poziva sve čitatelje na dublji i čvršći odnos sa Životom, Isusom Kristom. Autor poziva čitatelje na razmišljanje, na duhovnu obnovu, i oni koji prihvate taj poziv, pronaći će Život! Dopustite da vas Josip Lončar povede putem kojim i on sâm hoda, da bi njegova razmišljanja i iskustva doživljena u Kristu postala i vaša iskustva! (László Varga, biskup u Kapošvaru)

U Tvojoj prisutnosti, za žene i za muškarce

Hit knjiga američke autorice Sarah Young „U Tvojoj prisutnosti – uživaj mir u Njegovoj prisutnosti“ prodana je u više od 9 000 000 milijuna primjeraka (izdanje na engleskom jeziku) i prevedena na 29 jezika! U Biblioteci Figulus doživjela je već nekoliko izdanja. Hrvatsko je izdanje posebno po tome što postoji u dvije verzije: verziji za žene i verziji za muškarce. Tekst obje verzije je istovjetan a razlika se sastoji samo u rodu u kojem se Isus obraća čitatelju.

Ove misli za svaki dan uvode nas u iskustvo prisnoga, osobnoga poznavanja Boga. Iz toga iskustva proistječe život koji možemo zvati životom u izobilju. Taj život ne ovisi ni o kakvim životnim okolnostima nego isključivo o našemu osobnom odnosu s Bogom. On je neprestano prisutan a mi smo kada to svjesno želimo biti. Ova je knjiga tu želju probudila u milijunima ljudi!

„Sunčaj se u svjetlu moje ljubavi“

Ovo je trenutak tvoga života u kojem moraš naučiti predati: svoje voljene, imetak, kontrolu. Da bi to mogao učiniti, moraš počivati u mojoj prisutnosti, jer si u meni cjelovit. Uzmi vremena i sunčaj se u svjetlu moje ljubavi. Što se više opuštaš, to se tvoja čvrsto stisnuta ruka više otvara, prepuštajući mojoj brizi to što toliko cijeniš. (…)

Umalo ugašena milost

Evo još jednog naslova iz Biblioteke Figulus koji je naišao na velik odjek. Poznati katolički teolog Francis MacNutt u njoj iznosi kako je Crkva zamalo utrnula službu ozdravljanja!

Važnost molitve za ozdravljenje, iako je ona središnji dio Evanđelja, umanjivala se je sve dok se zamalo nije ugasila. Prolazeći kroz povijest molitve za ozdravljenje, MacNutt upućuje hitan poziv da se ona oživi do prijašnjeg stanja: „Još nismo ni počeli istraživati što sve može učiniti molitva za ozdravljenje. Ljudski životi ovise o našoj molitvi!”

Knjiga „Umalo ugašena milost“ nudi odgovore na pitanja: kako je moguće da je ozdravljanje i oslobođenje gotovo nestalo? Je li Isus gubio vrijeme liječeći bolesne? Kako je došlo do uvriježenog shvaćanja da je služba ozdravljanja namijenjena samo „odabranima“? Kako je krštenje u Duhu povezano sa službom ozdravljanja? Kakve ljude Bog odabire da nastave službu ozdravljanja i oslobađanja? Kako je služba ozdravljanja, unatoč svemu, ipak preživjela? …

„Kad je ustao, bio je zdrav“

»Najveća je opasnost, po mojem mišljenju – iako je služba ozdravljanja, doduše, dobila odobrenje do neke mjere – što postoji stakleni strop koji želi ograničiti ozdravljanje „na određenu skupinu entuzijasta kojima odgovara takva duhovnost“. A Crkva ima veliku potrebu za razumijevanjem snage molitve da bi mogla riješiti svoje probleme i potrebe – i kao institucija i kao zajednica osoba, ranjenih kršćana.«

»Ako ne dođe do liječenja i oslobođenja u nama (obično po molitvi), ne možemo stvarno naviještati da je kraljevstvo Božje među nama i da je Sotonino kraljevstvo srušeno.«

»Sveti Augustin je u svojim prvim djelima napisao da kršćani ne bi više trebali tražiti čudesna ozdravljenja. Ali, posebno ga se dojmio događaj kad su brat i sestra, oboje trpeći od konvulzivnih napadaja, došli u njegovu katedralu (bio je biskup u Hiponu, u sjevernoj Africi) na Uskrs 424. Prije mise mladić je dodirnuo relikvije sv. Stjepana. Dok se je Augustin još oblačio, mladić se srušio kao mrtav. Kad je ustao, bio je zdrav. Večerao je s Augustinom i razgovarali su o tome što se dogodilo.

Tri dana poslije Augustin je pročitao mladićevo svjedočanstvo u crkvi, a brat i sestra stajali su pred svima. Brat je bio zdrav, ali sestra se još uvijek tresla uslijed napadaja. Ali kad je Augustin počeo propovijedati, iskrala se u svetište i ondje molila. Tad se i njoj dogodilo ono što i njezinu bratu: bila je izliječena i vratila se, prekinuvši Augustinovu propovijed glasnim uzvicima. …«

Od Duha do uha

„Od Duha do uha – napravi korak prema radosti svoje duše“ još je jedna knjiga p. Pelanowskog. O njoj p. Marko Glogović u svome osvrtu kaže:

»Sve se promijenilo na Pentekost, u dan silaska Duha Svetoga. Sve se i danas mijenja, kada dopustimo da Duh Sveti preuzme kontrolu nad našim životom. Što nam On poručuje u ova vremena, za ove prilike? Kako Ga čuti i razumjeti, što učiniti da Duh Sveti trajno djeluje u nama i da Njegova vatra ne bude ugašena krizama, trpljenjem, grijehom i slabostima, svijetom i ispraznošću? Ova nam knjiga sve ovo i mnogo više odlično objašnjava. Preporučam ju svim srcem! Čuti glas Gospodina i Životvorca – sudbonosno je i spasonosno za nas, danas.«

„Glavni razlog zbog čega su nesretni“

»Da bih prihvatio svoje slabosti, moram biti milosrdan prema sebi.«

»Svijet je pun ljudi koji vjeruju u Boga, ali ne vjeruju da je on sreća i traže tu sreću izvan njega – i upravo to je glavni razlog zbog čega su nesretni.«

»Bog ti daje sljedeći recept za dobro proživljavanje teških trenutaka: ako želiš biti sretan, iako te netko dovodi do očaja, ne obraćaj na to pozornost. Obrati pozornost na Boga i slavi ga, a on će ti poslati svojeg Duha Tješitelja, koji će doći k tebi.«

»Možda ne pamtiš sve svoje grijehe, možda ne znaš sve grijehe svojih djedova i pradjedova – ali kada prođeš kroz to od početka do kraja, bolje ćeš razumjeti i sebe samoga, kao i to zbog čega se tako čudno ponašaš. Ako grana raste krivo i pada sve niže i niže, onda se plod ne treba čuditi što je na kraju izrastao cijeli uronjen u blato. …«

Jao, jao Babilon je pao!

U svojoj knjizi „Jao, jao Babilon je pao! (A ti ne moraš ako nećeš!)” pater Marko Glogović se dotiče životnih tema koje zanimaju i (ne)vjernike i njega: »„Babilon” je moj najbolji i najosobniji i najkontroverzniji uradak dosad!«, kaže pater. »Ovom knjigom dajem slavu Isusu Kristu koji me spasio od pakla i koji me neizrecivo ljubi. Njome podržavam sve borce u rovovima života, blagoslivljajući one koji se ne boje biti ranjeni, da bi ih Liječnik s nebesa uistinu i ultimativno izliječio. Obraćenje je užasna bol, grozna, ali je ujedno i jedini pravi lijek«, kaže pater Marko koji ne može svima koji mu se obraćaju osobno odgovoriti na njihova pitanja pa je odgovore na neka od njih sažeo u ovoj knjizi.

Nije došao »osuditi, nego spasiti svijet«

»…želim da shvatite ono što sam ja shvatio: nismo bolji jer imamo titule, jer nosimo posebna odijela, jer idemo redovito u crkvu, jer znamo moliti Krunicu. … Ako bi osudili na pakao grešnike, osudili bi i sebe. Zato ponavljam: grijeh je sigurno pod osudom, ali grešnik je dok god živi vrijedan Kristove krvi, spasenja i otkupljenja. Osuđujući »preljubnike, abortere, nasilnike, humanoidne alfa mužjake…«, drugim riječima govorimo da smo mi u redu, bolji, da smo već svojim dobrim življenjem zaslužili raj, u kojem ove druge i ne bismo baš voljeli vidjeti, ako ćemo biti iskreni. Međutim Isus nas nije tako učio. Od Zakeja, preko Magdalene, sve do Dizme razbojnika, naš Gospodin je djelima pokazao da nije došao »osuditi, nego spasiti svijet« i da Bog ljubi grešnike, jer su zavedeni, ranjeni u svojoj biti, povrijeđeni neshvatljivim hladnoćama bližnjih…«

»…novi život treba slaviti uvijek, bez obzira na sve, pa čak i na preljub. Jer taj novi život može sve promijeniti, ako samo ljudi dopuste da Bog radi na svoj način. »Dok se djeca rađaju, Bog nije odustao od svijeta«, reče Tagore. Mi ne znamo što će s tom djecom biti, niti se trebamo time tjeskobno uznemiravati, strašiti ili pretjerano zamarati. Gledajmo u Isusa, i u primjere svetaca, poput Majke Terezije. Ona nije pitala nikada nikoga tko je i zašto je i kako je, već je pomagala i amen. Koliki su sveci bili plod preljuba, ili u braku gdje su se događale strahote. Naprimjer, sv. Elizabeta Portugalska, koja je oprostila svojemu mužu preljube i na kraju i njega i cijelu obitelj i njegove ljubavnice dovela do obraćenja. …«

 

Ove i ostale knjige iz Biblioteke Figulus po cijeni sniženoj za 30 % pronađite u web-knjižari www.figulus.hr. Blagoslovljeno vam čitanje!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
1 Comment

1 Comment

 1. Sofia

  17. travnja 2019. at 9:30

  MON HISTOIRE COMMENT J’AI RETENU MON EX-MARI.

  Mon nom est Sofia, je veux dire au monde entier comment j’ai eu l’aide de ce grand homme qui m’a jeté un sortilège, son nom, Dr Ade, et aujourd’hui, je suis à nouveau heureux avec mon mari, mon mari m’a quitté pendant 3 ans et il était avec une autre femme alors que je souffrais de solitude, quelle douleur. Mes frères et sœurs, là-bas, je vous conseille aujourd’hui, essayez de régler votre problème de vie et ayez une bonne maison que de souffrir en silence, j’ai dit à cet homme que je partagerai son nom et ses coordonnées sur Internet, c’est pourquoi je le fais ceci maintenant. il a ramené mon mari parti pour 3 ans en moins de 24 heures, il est vraiment un homme puissant, le Dr Ade a le pouvoir d’apporter la paix et le bonheur dans votre vie, il peut aussi porter chance, alors si vous avez besoin de quelque chose aide de toute sorte je crois et sais que le Dr Ade peut vous aider à 100%. Vous pouvez le joindre par email: [email protected]. Pour WhatsApp et Viber Chat: +27710187753.

U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Klub prijatelja
Na vrh