Aktualnosti

126. BROJ

Potražite lipanjski broj „Booka“ – evo što smo vam pripremili!

Potražite lipanjski broj „Booka“ - evo što smo vam pripremili!

Foto: MI dizajn; L. S.

 

U uvodniku novoga broja glavni urednik, Josip Lončar, piše o važnosti i potrebi tri minute tišine nakon primanja svete pričesti:

„Osobno sam duboko uvjeren da bi tih nekoliko minuta potpune tišine nakon pričesti, tišine koja bi svim vjernicima  (a ne samo onima koji se među prvima pričeste i tako dobiju na vremenu) omogućila da uđemo duboko u nutarnju molitvu u kojoj ćemo susresti svojeg Spasitelja, Otkupitelja, Liječnika, Tješitelja… moglo učiniti daleko više od svih drugih napora kojima pokušavamo vjernike dovesti u crkvu. Kad bismo malo više o tom susretu govorili, svjedočili i učili, mnogi bi zaista iskusili taj osobni intimni susret čovjeka i njegova Boga.“

Novi broj mjesečnika obogatilo je dirljivo svjedočanstvo svećenika koji je tijekom bombardiranja za vrijeme Drugog svjetskog rata izgubio neke bliske, voljene osobe, ali i dobio nešto što nije mogao niti sanjati. Vjerujemo da će vas njegova života priča duboko dirnuti, ali i pomoći vam da se ohrabrite vjerovati Bogu i onda kada se sve naizgled ruši.

U lipanjskom broju donosimo i veliki intervju s prof. Matejom Sakomanom, profesorom psihologije, stručnjakom u području ljudskih resursa i voditeljem tvrtke „Resisto“. Što nakon pandemije? Profesor Sakoman ispričao nam je kako je ova situacija utjecala na njega osobno, kako bismo mi trebali gledati na nju, što je ono najvrijednije što smo mogli naučiti i dobiti… i još puno toga. Dr. med. Verica Jačmenica-Jazbec piše o tome koje su posljedice vikanja na djecu i zašto bi to roditelji trebali izbjegavati.

Onima koji traže ‘pravu’ osobu, a imali su negativna iskustva iz prijašnjih veza preporučamo tekst „Zašto biramo pogrešne partnere i kako pronaći pravu ljubav“. Ako još tražite svoje životno poslanje, vjerujemo da će vam od velike pomoći biti tekst „6 važnih iskustava iz prošlosti“. Ema Tomić u nastavku kolumne piše o dugo iščekivanim rezultatima pretraga koji su trebali pokazati je li beba koju nosi zdrava. „Želi li Bog da budemo bogati?“ – na to pitanje odgovara Daniel Lapin, autor knjige „Poslovne tajne iz Biblije“.

Što kada posumnjamo u odluke koje smo donijeli? Jedna mlada redovnica pisala je p. Luki Rađi, boreći se sa sumnjom je li se možda trebala udati za čovjeka kojega je voljela. Odgovor pročitajte u novom broju Booka! Ne propustite i komentare nedjeljnih misnih čitanja koje piše Nediljko Jelčić, voditelj „Tečaja razmatranja otajstva krunice“.

Očekuje vas i doza humora, ali i još poneko iznenađenje… 😊

 

Svoj primjerak „Booka“ potražite na kioscima Tiska ili se pretplatite (ovdje) čime godišnje štedite 60 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh