Aktualnosti

118. BROJ

Potraži novi broj „Booka“ i pronađi nešto za sebe! Dragi čitatelji, i u ovom (118.) broju „Booka“, možete pronaći zanimljive sadržaje koji će vam, vjerujemo, pomoći u svakodnevnim životnim situacijama, ali i u rastu u svetosti. Evo što smo vam pripremili u listopadskom broju

Potraži novi broj „Booka“ i pronađi nešto za sebe!

Časopis „Book“

 

U uvodniku novoga broja, glavni urednik Josip Lončar piše o problemima koje imamo s riječima koje izgovaramo u Svetoj Misi. Ako želimo da nam naše sudjelovanje u Misi donese ploda, tada trebamo biti svjesni značenja riječi koje izgovaramo. Osobito riječi „hosana“…

„Zašto ne bismo započeli upravo s hosanom, zašto si ne bismo dali truda da u idućim danima, tjednima, pa i mjesecima, često zamišljamo svoje prve trenutke neba?! Zašto ne bismo pokušali vidjeti i same sebe?! Kakvo će to biti oduševljenje kad postanemo svjesni koliko je Bog, kroz našu dobru volju, kroz mene i tebe osobno, izlio svoje ljubavi na svijet?!“ (Iz uvodnika)

Posredstvom patera Marka Glogovića razgovarali smo sa sestrom Bognom Młynarz (koju nazivaju i ‘ženski Pelanowski’!), autoricom knjige „Bog traži čovjeka“ koja je u hrvatskom prijevodu nedavno izašla u Biblioteci Figulus! Pater Marko je za knjigu napisao predgovor a sestru Bognu je u Hrvatskoj ugostio 14. rujna, na blagdan svetog Križa, kada je u Sveticama kod Ozlja proslavljena 20. obljetnica djelovanja Udruge Betlehem. Sigurni smo da ćete uživati u čitanju intervjua.

Za one koji već dugo čekaju na dijete, donosimo „Pripremu supruge za prikazanje Svete Mise za blagoslov začeća djeteta“, autora Josipa Lončara. Neka vam bude blagoslovljeno!

Nediljko Jelčić pripremio je komentare misnih čitanja, a ne propustite ni svjedočanstvo s molitveno-evangelizacijskog susreta Kristofora u Dugom Selu.

Ako još nisi pronašla/pronašao ljubav svog života, donosimo ti nekoliko savjeta koji ti mogu pomoći!

Mario Halužan, voditelj Škole molitve, u novom broju piše o tome zašto su nam mnoge molitve neuslišane i zašto su toliki među nama bolesni i slabi, iako mole. Što nam treba da bi se Isusovo „mogu“ i „hoću“ vidjelo u našim životima?

U novom broju čitajte i nastavak kolumne Eme Tomić – „Može li nam fratar pomoći?“, a možete potražiti i odgovor na pitanje jesu li nam osjećaji prepreka ili pomoć na putu u nebo.

 

Novi broj „Booka“ možete nabaviti na kioscima Tiska ili se možete pretplatiti, čime godišnje štedite 60 kuna (ovdje). Jedan od prethodnih brojeva možete prelistati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh