Vijesti

JEDNO OD VAŽNIJIH PITANJA DANAŠNJICE

Potpisivanjem Deklaracije o vjerskoj slobodi svijetu je poslana jasna poruka Konferencija u Washingtonu, svijetu je poslala poruku o važnosti vjerske slobode

Potpisivanje Deklaracije o vjerskoj slobodi

Veleposlanik Brownback, na Konferenciji o vjerskoj slobodi, održanoj u Washingtonu 6. veljače 2018., poručio je kako je pitanje vjerske slobode jedna od najvažnijih tema današnjice, ali i nezaobilazna tema na području vanjske suradnje.

Na sastanku muslimanskih, židovskih i kršćanskih predstavnika, na kojemu je sudjelovao i veleposlanik, donesen je zajednički zaključak o potrebi promicanja mira i uvažavanja manjinskih vjerskih zajednica, posebice onih među muslimanskim narodom koje se nalaze u teškim situacijama.

Konferencija u Washingtonu, svijetu je poslala poruku o važnosti vjerske slobode. Svijet je danas u sukobima na svim područjima života zbog čega je važno progovarati o pravima, slobodi i međusobnom uvažavanju. Upravo iz tih razloga potrebno je pomirenje, posebice danas, među muslimanskim narodima.

Konferencija će završiti potpisivanjem Deklaracije o vjerskoj slobodi i pomirenju, 7. veljače 2018., koja zagovara prava vjerskih manjina.

Izvor: Chatolic News Agency

Lucija Fosić; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh