Duhovnost

POTICAJ Najljepši dar koji možemo darovati onima koje susrećemo

POTICAJ Najljepši dar koji možemo darovati onima koje susrećemo

Foto: Shutterstock

 

„Živim, ali ne više ja, nego živi u meni Krist. A što sada živim u tijelu, u vjeri živim u Sina Božjega koji me ljubio i predao samoga sebe za mene.“

Danas nije lako živjeti taj način. Užurbana svakodnevica, obaveze, izazovi, međuljudski odnosi, poslovi i situacije koje nerijetko zaokupljaju svu našu pažnju, skreću naš pogled s Krista. Toliko puta u danu, u raznim situacijama, naše potrebe, osjećaji i želje ne odražavaju upravo taj dar života, milosti i ljubavi koji smo primili. Ali Bog nas u ovom retku podsjeća upravo na te dragocjene darove koje nam je poklonio i poziva nas na život vjere.

Obećanje

Naš život vjere s Gospodinom svjesna je odluka i odgovor na dar života koji smo primili. Pozvani smo živjeti Kristov život u svojoj svakodnevici. Krist nam nije obećao da će biti lako, ali nam je obećao da će biti s nama. Zato se pokušajmo sjetiti upravo toga obećanja kada se nađemo u situacijama u kojima nam je izazov pustiti Kristov život na vidljivo mjesto. Kada se nađemo u situaciji u kojoj nam je teško prihvatiti i voljeti neku osobu, stavimo Krista ispred. Kada trebamo donijeti važne odluke, a nismo sigurni kako, udahnimo vjeru u Sina Božjega. Kada vidimo patnju i nemoć bližnjih, predajmo se kao što se Krist predao za nas. Naši životi koje živimo dopuštajući Kristu da živi kroz nas, najljepši su dar koji možemo pokloniti onima koje susrećemo.

Izvor: Facebook (ovdje)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh