Duhovnost

JA SAM TVOJ

Postoji razlog zašto je klanjanje Presvetom Sakramentu tako važno i divno vrijeme Gospodin te čeka u Presvetom Sakramentu! Želi preobraziti tebe i čitav svijet

Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakrakmentu

Foto: Unsplash, Erica Viana

 

„Sada ćeš razmatrati o mojoj ljubavi u Presvetom Sakramentu. Tu sam sav za te, dušom, tijelom i Božanstvom, kao tvoj zaručnik.“ (Dn 1770)

Razmatranje

Postoji razlog zašto je klanjanje Presvetom Sakramentu tako važno i divno vrijeme. Ono nam daje savršenu priliku da razmatramo koliko se silno Isus želi sjediniti s nama i kako nam jasno govori koliko nas ljubi. On na otajstven način ostaje među nama kao Onaj koji nas je ljubio i predao se za nas.

Bog nam se cijeli darovao, a Presveti Sakrament nam pomaže da mu cijeli život, a konačno i u vječnosti, uzvraćamo potpunim i radosnim sebedarjem

Koji je naš odgovor? Da mu uzvratimo ljubav! On je strpljivo čekao svetu Faustinu. Ona je uronila u vatru njegove ljubavi i u beskraj njegova milosrđa. Gospodin te čeka u Presvetom Sakramentu! Želi preobraziti tebe i čitav svijet. Bog nam se cijeli darovao, a Presveti Sakrament nam pomaže da mu cijeli život, a konačno i u vječnosti, uzvraćamo potpunim i radosnim sebedarjem.

Molitva

Isuse u Presvetom Sakramentu, slavim te, zahvaljujem ti, klanjam ti se.
Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Kupiti ju možete ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh