Svjedočanstva

ON ME ŽELI ISCIJELITI

Postalo mi je jasno da mi neprestano samosažalijevanje samo šteti Prestao sam fokusirati se samo na tjelesno ozdravljenje i biti opsjednut time

Foto: Pixabay

 

Počeo sam pronalaziti mir. Mislio sam si: „Čak i ako me Bog ne iscijeli od neurodermatitisa još godinama, i čak ako do kraja života ostanem bolestan, to neće ništa promijeniti činjenicu da me On želi iscijeliti kao osobu.“ Pritom bih razmišljao o ljudima koji su ostali u invalidskim kolicima, no bili su iscijeljeni iznutra. Zato sam se prestao fokusirati samo na tjelesno ozdravljenje i biti opsjednut time.

Stalno sam za samog sebe upotrebljavao negativne riječi, koje su me psihički uništavale. Moj me je samoprijezir razarao

Umjesto toga počeo sam razmišljati drugačije: „Zašto se je bolest pojavila u mom životu?“ Postalo mi je jasno da mi neprestano samosažalijevanje samo šteti. Stalno sam za samog sebe upotrebljavao negativne riječi, koje su me psihički uništavale. Moj me je samoprijezir razarao. Kako iz toga može proizaći išta dobro?

Postalo mi je jasno da mi je bolest donijela i neke prednosti

Postalo mi je jasno da mi je bolest donijela i neke prednosti: često nisam morao raditi ono što je za drugu djecu bilo obvezno. Drugi su morali ići u školu svaki dan i donositi dobre ocjene, ili posjećivati mrsku rodbinu. Ja sam se iz svega toga mogao izvući; redovito sam dobivao ispričnice za izostanke s nastave; davali su mi novac i darove jer sam trebao pažnju. Morao sam si priznati da je bolest, usprkos snažnim bolovima koje sam trpio, imala i svoje pozitivne strane.

Jesam li bio spreman odreći se svih tih skrivenih prednosti?

Ulomak iz knjige „Iz ove se kože može. Moje čudesno ozdravljenje“ autora Alexandera Eggera. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh