Duhovnost

KORIZMA S RIJEČJU BOŽJOM

Post po volji Gospodina Boga; pokušaj ovako pa nam posvjedoči na kraju korizme Po Izaiji Bog govori koji je Njemu post po volji: kidati okove nepravedne, spone jarmene, oslobađati zarobljene oko sebe, itd.

Foto: Unsplash,  Matt Collamer

„Ovo je post koji mi je po volji, riječ je Gospodina Boga: …“, tako Izaija proriče ono što mu objavljuje Duh Sveti u 58. poglavlju. Mi katolici možemo postiti na mnogo načina, tako su po istini naša istočna braća skovala poslovicu: „Od volje ti, ko Šokcu post“.

Po Izaiji Bog govori koji je Njemu post po volji: kidati okove nepravedne, spone jarmene, oslobađati zarobljene oko sebe, itd.

Svojim ponašanjem govori o ljubavi koja oslobađa, opomeni grješnika, posavjetuj dvoumna, …

Kako to provesti u djelo?

Svojim ponašanjem govori o ljubavi koja oslobađa, opomeni grješnika, posavjetuj dvoumna, …

Kada mu Isus prilazi, iz opsjednutog Gerazenca progovori legija demona, 4200 različitih duhova. Svaki taj entitet govorio je združeno jednoglasno protiv čovjeka, niti jedan nije bio za čovjeka u potrebi.
Ti danas govori za čovjeka.

…mnogi su okovani sponama i ujarmljeni su mnogi

I danas je isto, mnogi su okovani sponama i ujarmljeni su mnogi, toliko da ne poznaju svoj identitet nego su pod vlašću različitih entiteta. To će reći da su mnogi izgubljeni. Zanimljivo je, danas, promatrati te duhove koji čovjeka nagovaraju da se pita: jesam li muško ili žensko? Komu se upućuju pitanja, od njega dolazi i odgovor. I stvarnost je da legija daje odgovore, a otkrit će ih se i do 4200 različitih spolova, rodova, entiteta, …

…potraži pouku u Riječi Božjoj, uloži mnoga sredstva da se poučiš u Istini da i tebe ne ujarme

I ti danas kad progovoriš, Gerazenci će ti reći: odlazi iz našega kraja, nama je dobro i bez tebe, Kristov brate. Opet ne budi nasilan prema čovjeku nego potraži pouku u Riječi Božjoj, uloži mnoga sredstva da se poučiš u Istini da i tebe ne ujarme.

I ništa se ne brini, vikni Bogu: ja sam svoje učinio, dvoumnog sam ukorio, posavjetovao, itd. nisam zabio glavu u pijesak, nisam bio mlakonja. Ovdje neka vam Isus bude uzor, ne s mnogo riječi nego vrlo malo: „Da“ ili „ne“.

Dijeljenje dobara

Još teži je sljedeći vid posta o kojem govori Gospodin, a to je dijeljenje dobara koja su ti dana na upravljanje, pa ako želiš vršiti volju Božju, ne oklijevaj dijeliti i desetinu i više.

Ako tako budeš činio, obećao je Gospodin da će ti se odazvati. Tako će tvoj post pozainteresirati odgovorne u Kraljevstvu Božjem, stavit će vojsku nebesku tebi u službu i sam Bog će ti odgovoriti: „evo me“.

Probaj! Pa u svoju tekicu ubilježi u jedan stupac uloženo a u drugi stupac primljeno, pa nam posvjedoči na kraju korizme.

Šimo Đulić, bacc.theol, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh