Aktualnosti

PRIMJER NAM DAJE SVETI JOSIP

Poslušnost Crkvi, sa svim srcem i bez iznimke Proučavajte nauk Crkve i prenosite ga na svoju obitelj kako riječima, tako i djelima

Poslušnost Crkvi, sa svim srcem i bez iznimke

Foto: Pixabay

 

Postoji jedna stvar koju često znamo previdjeti, a to je poslušnost Crkvi, sa svim srcem i bez iznimke. Sveti je Josip bio poslušan Židov, koji je živio u skladu s načelima svoje vjere, čak i onda kada je mogao pomisliti da neko pravilo ne vrijedi za njega i njegovu obitelj.

Zašto je on zajedno s Marijom išao prikazati Isusa Bogu u Hram u Jeruzalemu kad su njih oboje već znali da je on Sin Božji?

Zašto bi išao u sinagogu iskazati svoje štovanje Bogu kada on ionako živi s njime? Zašto je on zajedno s Marijom išao prikazati Isusa Bogu u Hram u Jeruzalemu kad su njih oboje već znali da je on Sin Božji? Zašto su tada kao žrtveni dar siromašnih prinijeli dvije grlice ili golubića? Zapravo, možemo primijetiti da je sveti Josip često činio i više nego što se tražilo, a to je učinio kada je poveo svoju obitelj u Jeruzalem kako bi Isusa prikazao u Hramu, a za sam taj čin nije bilo nužno otići do Hrama.

Proučavajte nauk Crkve i prenosite ga na svoju obitelj kako riječima, tako i djelima

Koliko puta uvjerimo sami sebe da nam je jednostavnije poći kraćim putem, odnosno učiniti ono minimalno kada je Crkva u pitanju? Prema svemu sudeći, sveti Josip nije tako funkcionirao. Ugledajte se na njega kada djecu odvodite na ispovijed. Kao očevi, mi smo odgovorni za to da naša obitelj na svetu misu stigne na vrijeme, da predvodimo molitvu i sl. Proučavajte nauk Crkve i prenosite ga na svoju obitelj kako riječima, tako i djelima.

Nastavak teksta možete pročitati u knjizi „Putokaz za nebo autora Randyja Haina. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh