Duhovna glazba

DOM MOLITVE SB

Poslušajte predivne stihove nove pjesme ‘Bolji dio’ Pjesmu izvodi slavljenički tim Doma molitve Slavonski Brod. U nastavku donosimo njihovo priopćenje o nastanku pjesme

Foto: Screenshot; You Tube

U Domu molitve Slavonski Brod 2018. godine pokrenuli smo projekt snimanja slavljenja uživo koji je svoj nastavak doživio 2020. te 2022. godine. Prvih 8 pjesama objedinili smo na albumu koji nosi naziv ‘Veličanstvenom Kralju‘. Koncem 2022. godine snimili smo još 4 nove pjesme, a pjesma Bolji dio posljednja je u tom nizu.

Nastala po nadahnuću iz Evanđelja

Pjesma “Bolji dio” nastala je prilikom razmatranja 10. poglavlja Lukinog evanđelja, 38-42 redak, gdje je opisan susret Isusa sa sestrama Martom i Marijom. Danas živimo užurbanije nego ikada prije, a ova pjesma poziva nas da zastanemo. Podsjeća nas na Isusove riječi da je vrijeme koje provodimo s njim u molitvi bolji dio koji možemo izabrati u svakome danu.

Autor teksta i glazbe je naš dugogodišnji član i voditelj slavljeničkog tima, Sebastijan Pešorda. Isto tako, Sebastijan je autor i pjesme „Sve što diše“ koju izvodi Mihaela Šimunović.

Pjesmu „Jahve je pravi Bog“  i „Predivna su djela tvoja“ napisala je Marija Pešorda, jedna od voditeljica slavljenja u Domu molitve. Pjesma „Jahve je pravi Bog“  nastala je 2015. godine razmatrajući biblijske tekstove Jeremija 10,10 i Otkrivenje 15, a pjesma „Predivna su djela tvoja“ nastala je 2020. godine i temelji se na psalmu 139.

 

Neprestana molitva i slavljenje

Ovaj projekt posebno nam je na srcu jer na ovakav način možemo podijeliti sa svima ono za čime težimo da se neprestano odvija u Domu molitve, a to je – neprestano slavljenje i molitva. Kada ulazimo u slavljenje kroz glazbu to je trenutak kada trebamo biti zagledani u Boga baš kao i kada ulazimo u bilo kakav oblik molitve. Iskreno se nadamo da će ove pjesme dotaknuti mnoga srca te ih potaknuti na dublje obraćenje i živi odnos s Bogom.

Spotovi su snimljeni u prostoru župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju. Video su snimali Gabriel Fabić i Dejan Maričić.

Dom molitve Slavonski Brod; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh