Aktualnosti

PRIDRUŽI SE

Poslušajte novu pjesmu svetom Dominiku Saviu i pogledajte kako je istoimena Zaklada proslavila svoj treći rođendan Jučer, 6. svibnja, na blagdan svetog Dominika Savija, Zaklada koja nosi ime po ovome svecu proslavila je treću obljetnicu svoga djelovanja uz Svetu Misu. Tim povodom snimili su i pjesmu!

Foto: Zaklada sveti Dominik Savio


 

Jučer, 6. svibnja, na blagdan svetog Dominika Savija, Zaklada koja nosi ime po ovome svecu proslavila je treću obljetnicu svoga djelovanja uz Svetu Misu. Tim povodom snimili su i pjesmu!

Zaklada sveti Dominik Savio, i Družbica Bezgrešne, pokrenuta u studenome 2020. za treći su rođendan Zaklade objavili novu pjesmu „Dominiče, Dominiče“. Posvetili su je svome zaštitniku, svetom Dominiku, jednom od najmlađih svetaca Katoličke crkve, zaštitniku mladih, djece, prvopričesnika, trudnica i majki koje žele, a još nisu ostvarile trudnoću.

Zaklada sveti Dominik Savio utemeljena je na sam blagdan Dominika Savia 2018. godine s ciljem da materijalno pomaže i duhovno prati mlade i djecu bez roditelja, djecu samohranih roditelja, mlade iz mnogobrojnih obitelji, mlade koja nakon punoljetnosti napuštaju Caritasovu ili druge udomiteljske ustanove, te redovite studente slabijeg imovinskog stanja do kraja njihove školovanja. Zaklada trenutno pomaže i prati 17 mladih, srednjoškolaca i studenata diljem Hrvatske.

Također cilj Zaklade je i promicati duhovnost malenog, ali kako je rekao papa Pio XI., „diva duhom“ – mladog sveca koji u današnjem vremenu može biti svijetli primjer za nasljedovanje u poslušnosti, radosti, izvršavanju svakodnevnih dužnosti, svakodnevnoj molitvi, dobročinstvima prema bližnjima.

Pjesma je nadahnuta Dominikovom posvećenosti i predanosti Bezgrešnoj, Blaženoj Djevici Mariji i odsijava duh radosti, vedrog i veselog mladog srca koje izgara za svetošću.

Radostan napjev želi potaknuti i pozvati sve mlade u zajednicama, oratorijima da pjevajući nasljeduju malog brata, svetog Dominika Savia na putu svetosti revno i radosno izvršavajući svoje svakodnevne dužnosti u ljubavi, molitvi, radosti i dobričinstvima prema bližnjima.

Pjesma je objavljena na YouTube kanalu Zaklade sveti Dominik Savio:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh