Recenzije knjiga

RABIN DANIEL LAPIN

Poslovne tajne iz Biblije: knjiga koja će promijeniti vaš stav o poslu, zaradi i međuljudskim odnosima Mnogi još uvijek vjeruju da je bogatstvo nešto loše, odrađuju svoje radne zadatke nevoljko, zato što moraju – no, Bog nas je oblikovao da budemo slični njemu, koji je najkreativniji u cijelom svemiru – ne bismo li tu sposobnost trebali pronaći i u sebi?!

Poslovne tajne iz Biblije: knjiga koja će promijeniti vašu perspektivu o poslu, zaradi i međuljudskim odnosima

Foto: L. S.

 

Što Bog misli o novcu i nama koji ga zarađujemo? Kako želi da ga koristimo?

Nakon čitanja ove knjige, bit će vam sasvim jasno zašto su Židovi najuspješniji i najbogatiji poslovni ljudi na svijetu!

Ova knjiga pomoći će vam da promijenite svoje stavove i ograničavajuća uvjerenja, da naučite kako se pravilno postaviti prema poslu i novcu, i otvorite se financijskom i poslovnom uspjehu onako kako nas uči Biblija i drevne židovske mudrosti.

Rabin Danijel Lapin u svojoj knjizi donosi 40 tajni iz Biblije koje će promijeniti vaš stav o poslu, zaradi i međuljudskim odnosima. Mnogi još uvijek vjeruju da je bogatstvo nešto loše, odrađuju svoje radne zadatke nevoljko, zato što moraju – no, Bog nas je oblikovao da budemo slični njemu, koji je najkreativniji u cijelom svemiru – ne bismo li tu sposobnost trebali pronaći i u sebi?!

Sadržaj knjige

U knjizi, između ostaloga, pročitajte:

  • Zašto je zarađivanje novca duhovna aktivnost;
  • Što trebamo činiti da bismo postigli uspjeh;
  • Koje 4 dimenzije u životu trebamo istovremeno razvijati;
  • Zašto više volimo one ljude kojima mi pomažemo, nego one koji pomažu nama;
  • O strahu od promjene i zašto je važno biti otvoren za promjenu;
  • Zašto je Bogu važno da brinemo o željama i potrebama njegove djece;
  • Kako se suočiti sa strahom koji nam se nađe na putu;
  • Zašto je mirovina nezdrava (…).

Ulomci

„Većina nas smo, kada smo bili tinejdžeri, pomislili: ‘Kada bih se samo mogao dočepati tri stotine dolara, bio bih toliko sretan.’ Kako postajemo stariji, tri stotine dolara za većinu više nije toliko nedostižno, ali smo i dalje nezadovoljni jer sada želimo više. Cilj se je pomaknuo. Cilj se, kako se čini, stalno pomiče. Ovo može nalikovati pohlepi i ako se u tome pretjera, može biti loše. Ali zapravo je snažan motivator i tjera nas provoditi Božje djelo, posao življenja u kojem svi ovisimo jedni o drugima da ga ostvarimo.

Bogatstvo je Božji način da vas potakne da radite upravo ono što On želi da radite, a to je da budete posvećeni zadovoljavanju potreba i želja Njegove druge djece

„Povezivanje s drugim ljudima omogućuje nam da živimo kvalitetnijim životom – ovo je zakon koji je neodvojiv od prirodnoga svijeta. Pokušaji da se osjećamo sretno i ispunjeno izolirajući se od drugih, jednako su neuspješni kao i svi drugi pokušaji da se pobijede zakoni prirode. Bog očito želi da se povezujemo jedni s drugima. Želi da svatko od nas bude posvećen tomu da služi drugomu. Želi da skrbimo za potrebe i želje drugih. Cinici novčanu motivaciju mogu osuditi kao pohlepu, no to je pogrešno razmišljanje. Vrlina služenja ni na koji način nije ugrožena ili umanjena novčanom nagradom primljenom za njega.“

Uspješnomu poslovnom čovjeku teško je ostati sebičan

„Bogatstvo je Božji način da vas potakne da radite upravo ono što On želi da radite, a to je da budete posvećeni zadovoljavanju potreba i želja Njegove druge djece. Bilo da svoj život živite ignorirajući druge ili ispunjeni prezirom prema njima, vjerojatnost da napredujete jako je mala.“

„Uspješnomu poslovnom čovjeku teško je ostati sebičan. Upravo zaokupljenost potrebama drugih odlikuje poduzetnika. Briga za kupce pečat je uspješnog poslovnog čovjeka. Odatle i potječe fraza „kupac je uvijek u pravu“; zato što on uvijek stavlja kupca ispred sebe.“

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Osnovne informacije:

Naslov: „Poslovne tajne iz Biblije”
Autor: Rabin Daniel Lapin
Nakladnik: Kyrios
Godina izdanja: 2020.
Jezik: hrvatski
Broj stranica: 228
Veličina knjige: 22.5 × 15 cm

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh