Svjedočanstva

LJUBAV JE JAČA OD SMRTI

Posljednje riječi mladenke na samrti Prije više od godine, 23. prosinca 2016., Heather Mosher, iz Connecticuta, doživjela je svoj najveći i ujedno najteži dan u životu…

Posljednje riječi mladenke na samrti

Rak nije mogao spriječiti Davida i Heather da se vjenčaju

Prije više od godine, 23. prosinca 2016., Heather Mosher, iz Connecticuta, doživjela je svoj najveći i ujedno najteži dan u životu. Nakon što je primila strašne vijesti da ima rak dojke, njezin momak David Mosher poveo je ju je na vožnju kočijom i zaprosio na mjesečini.


David govori da su bili nerazdvojni par nakon što su se upoznali na tečaju plesa prije godinu i pol te ističe: „Nije znala da ću je zaprositi te večeri, ali rekao sam si da mora znati da neće morati to prolaziti sama.“ Nažalost, pet dana kasnije primili su vijest da je njezin rak trostruko negativan, jedan od najagresivnijih oblika raka dojke.

Cijelu godinu Heather se je borila s rakom, a David je bio uz nju. Kao što se je sam izrazio, njihove živote „progutao je rak“. Usprkos njezinu borbenom duhu rak se je ubrzano širio na njezin mozak i za nekoliko mjeseci Heather nije mogla samostalno disati. „Nije se predavala. Svi bi se već davno predali, ali ona nije. Liječnici su rekli da ne razumiju kako je moguće da je još uvijek živa“, kaže David.

Međutim rak nije mogao spriječiti Davida i Heather da se vjenčaju. Iako su planirali razmijeniti zavjete u kongregacionalističkoj crkvi u Plantsvilleu 30. prosinca 2017., liječnici su savjetovali Davidu da to bude ranije. Tako se je par vjenčao 22. prosinca u nazočnosti obitelji i prijatelja u bolničkoj kapeli sv. Franje.

„Ona je moja najveća ljubav. Izgubit ću ju, ali ne zauvijek“

„Nestajala je pred našim očima, trudeći se izvesti tu zadnju stvar koju je još mogla dati“, podijelila je Heatherina djeveruša Christina Karas. Ona je i kamerom zabilježila dirljive trenutke kad je mladenka ispružila ruke ponesena radošću i ushićena što može izjaviti svoju ljubav muškarcu koji ju nije napustio u nevolji. „Zadnje riječi koje je izgovorila bili su vjenčani zavjeti“, kaže Christina. Na svojem je profilu na Instagramu objavila fotografije s prijateljičina vjenčanja komentirajući: „Heather je provela zadnje sate okružena ljudima koje je voljela i koju su ju voljeli. Kako znam da Bog postoji? Zato što ju je ispunio radošću bez obzira na to što je njezino tijelo umiralo. Prepustila se je Bogu umjesto da zadnje trenutke provede u srdžbi što je dopustio njezinu bolest. I on se je pobrinuo za nju. Odnio ju je kući.“

Mladoženja je stoički izjavio: „Ona je moja najveća ljubav. Izgubit ću ju, ali ne zauvijek.“ 18 sati poslije, 23. prosinca, točno jednu godinu nakon zaruka, Heather je preminula kao udana žena. David je podijelio na društvenim mrežama: „Ona se je borila do kraja, a i ja ću se boriti dok me bude.“

Heatherina priča nam govori što je bit vjenčanja. Ne skupa haljina, cvijeće i romantika, već izjava ljubavi i predanja nekomu posebnomu te zavjetovanje da će ostati jedno uz drugo na životnom putu bez obzira na to koliko on trajao.

Autor: Cerith Gardiner (Aletheia.org)

Preveo Josip Sinjeri; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh