Svjedočanstva

KAROL WOJTYLA I SVETI BERNARD

POSLJEDICE PREDANJA MARIJI: Svjedočanstvo iz života dvaju svetaca Svatko tko se preda njoj u potpunosti može biti siguran u jedno: u uzvisivanje svojeg postojanja do neba, a ovdje na zemlji u promjenu koja čini da kroz naše lice izvire Isusovo lice

Posljedice predanja Mariji

Foto: Pixabay


 

Bernard iz Clairvauxa

Majka svetog Bernarda iz Clairvauxa, blažena Aletta, predala ga je Isusovoj Majci dok je bio dječak. Kad je umrla, Bernard je zamolio Mariju da ona bude njegova Majka – i bijaše uslišan. Majčina smrt, gubitak voljene osobe bacio je Bernarda u osjećajnu pustinju.

Bernard je s užurbanošću i sigurnošću osnovao 68 opatija. Postao je savjetnik kraljeva i papa, napisao je mnoge lijepe i mistične tekstove

Pustinja je pak postala nebo. Bernard je s užurbanošću i sigurnošću osnovao 68 opatija. Postao je savjetnik kraljeva i papa, napisao je mnoge lijepe i mistične tekstove, zvali su ga neokrunjenim kraljem Europe. To su posljedice predanja Mariji.

Karol Wojtyła

Siromašni radnik u „Solvayu“, koji je hodao u drvenim postolama s prazninom u srcu, došao je daleko, sve do Vatikana i do svetosti

Također je i Karolu Wojtyłi umrla majka i on je također zamolio Mariju da bude njegova majka. Siromašni radnik u „Solvayu“, koji je hodao u drvenim postolama s prazninom u srcu, došao je daleko, sve do Vatikana i do svetosti. To djeluje, Majka sve mijenja u životu, ona mijenja život u potpunosti! Svatko tko se preda njoj u potpunosti može biti siguran u jedno: u uzvisivanje svojeg postojanja do neba, a ovdje na zemlji u promjenu koja čini da kroz naše lice izvire Isusovo lice.

Iz knjige „Usrećiti Boga“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 54 kune možete nabaviti ovdje.

Preporučamo ti i ovaj ulomak iz iste knjige:

Što su sveci trpjeli zbog svojeg približavanja k Bogu u molitvi

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh